SOBOTA
Śniadanie1: kanapki przygotowane w domu. Każdy ma wziąć ilość odpowiednią dla siebie (proponuję 3-4 kanapki), ze składnikami, które Wam smakują, najlepiej kilka różnych. Przykład: kanapka z masłem orzechowym i dżemem lub z szynką, sałatą i pomidorem.
W trasie: czekolada, bakalie, orzechy, żelki 5paczek, słodka czarna herbata w 6 termosach + malinowa w 2, kabanosy/kiełbaski tofu
<na osobę: 50g orzechów + 50g suszonych owoców + 1/3 paczki żelek + 50g czekolada + kabanosy/kiełbaski tofu 50g >
Obiad 1:
+kasza gryczana
+ granulat sojowy/kiełbasa myśliwska
+ papryka
+ sos pieczeniowy jasny z torebki
+ pestki słonecznika i dyni
+ groszek z puszki
+ przyprawy: sól, przyprawa do gulaszu, imbir, papryka, curry
<na osobę:
wege: kasza gryczana100g + 50g granulatu sojowego z przyprawami (naprawdę po napęcznieniu sporo tego wyjdzie) + 1/2 papryki + garść pestek 15g + groszek 73g (liczę z masy po odsączeniu – wychodzi 1 puszka na 4 osoby)
mięsne: kasza 100g + kiełbasa 100g + garść pestek 20g+ 1/2 papryki na osobę + groszek 73g >
Przyrządzenie: Gotujemy wodę w obu garach – do jednego wrzucamy kaszę, do drugiego nic – woda będzie na granulat i herbatę.
Granulat zalewamy gorącą wodą w menażkach wege, przyprawiamy.
Sos przygotowujemy w menażkach, dodajemy groszek i paprykę.
Kiełbasę można podsmażyć w menażkach lub dodać taką bez obróbki – jak wolicie.
Jak kasza się ugotuje to każdy dostaje po 1 woreczku + sos z warzywami.
Do obiadu herbata earl grey w garze.
Kolacja2:
• Soczewica w puszce
• Kostka grzybowa/warzywna x10 kostek (zrobimy bulion z ok. 5l)
• Koncentrat pomidorowy w puszcze 140g
• warzywa suszone 400g
• Przyprawy: garam masala, sól, pieprz, czosnek, kmin rzymski
Gotujemy bulion z warzywami, na koniec wrzucamy soczewicę z puszki, koncentrat i gotowe.
<na osobę: 450ml: soczewica 73g + warzywka 30g>
Do kolacji herbata czarna z imbirem w garze.
NIEDZIELA
Śniadanie2: owsianka + suszone banany+ żurawina + pestki dyni + mleko w proszku <na osobę: 100g płatków na wodzie + garść suszonych owoców 50g + banany 19g+ garść pestek dyni 10g + mleko 10g>
Przyrządzenie: zalewamy owsiankę wodą i mieszamy w garze z dodatkami, kto chce zabiera porcję bez mleka do menażki i do gara ogólnego dodawane jest całe mleko w proszku.
W trasie: czekolada, bakalie, orzechy, słodka czarna herbata w termosie, kabanosy/kiełbaski tofu, baton wedle uznania
<na osobę: 50g orzechów + 50g suszonych owoców + 1 czekolada + kabanosy/kiełbaski tofu 50g + baton>
Do śniadania herbata malinowa w garze.
Kolacja2:
• barszcz czerwony w torebce 5 torebek
• tortellini 250x 5
<na osobę: 300ml + 96g tortellini>
Do posiłku czarna herbata earl grey w garze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
LISTA ZAKUPÓW SZCZEGÓŁOWA - wyślę na maile, jak Tomkowie potwierdzą jej słuszność