Strona 2 z 2

Re: kursówka 11-15 listopada 2009

: 2009-11-10, 00:56
autor: czarna87
Rzeczywiscie bedzie sprawiedliwiej - zachowajmy rachunki.
Możnaby tez wziąć ser topiony - zamiast masla-Magda, możesz to też wziąć? Maciek-prosze ogarnij olej w malej butelce[3obiady].
Na 1 dzien mysle ze z 6 pokrojonych juz bochenkow..kurcze sporo.. to moze na dworcu sie jakos podzielimy bo pewnie bedzie Wam ciezko to zmiescic.
Ser żółty..jakies 70dk i najwyzej dokupimy.
Swieze warzywa.. napewno są fajne..ale poyslalam ze to jednak dodatkowy ciezar :/ No ale jak chcecie.. Moze zatem ogórki świeze..[*4] - ja - i pomidory[1kg?] -Grazynka. Jesli chodzi o Euro to mam 25 z jakiegos wyjazdu-moge wziac na drobne zakupy. Moze niech jeszcze ktos wezmie w razie czego..
Jeśli chodzi o te cerkwie czy ktoś już dzwonił na ten numer? Bo Magda rzucila dobry pomysl zeby sie dowiedziec globalnie... :-)

Re: kursówka 11-15 listopada 2009

: 2009-11-10, 13:25
autor: Paveł
profesjonalny kociołek wyposażony w patelnię z opcją "smażenie" jako drugie naczynie - świetna sprawa, jestem za.

Dla formalności przypominam też o konieczności posiadania własnej menażki i sztućca

Re: kursówka 11-15 listopada 2009

: 2009-11-10, 13:27
autor: Maćko Wećko
Ja mam kociołek, mały (ok. 5-6l). Brać go?

Re: kursówka 11-15 listopada 2009

: 2009-11-10, 13:31
autor: Grazyna
Z tego, co pamiętam to Maciek ty miałeś wziąć kociołek, który miałeś kupić dla SKG.
A ja mogę wziąć ten drugi.

Re: kursówka 11-15 listopada 2009

: 2009-11-10, 14:48
autor: Paveł
Zgadza się. A że nie kupiłeś, więc nie bierzesz :)

dla pewności: bierzemy do gotowania:
- duży kocołek klubowy
- wypasiony kociołek Grażyny

I tyle, ani jednego kociołka więcej nie ma sensu brać.

Przypominam też o oświadczeniu lekarskim i pierwszej racie, będę zbierał dziś na dworcu, kto nie da nie jedzie.

Re: kursówka 11-15 listopada 2009

: 2009-11-16, 14:45
autor: czarna87
Dziękuję wszystkim za udany wyjazd..za wspólne wędrowanie, łojenie grzbietów, buraczenie w krzolu, zwiedzanie cerkwi w stylu południowym, gotowanie i objadanie się czekoladą i innymi smakołykami ;-) Szczególne podziękowania dla instruktorów za cenne wskazówki i wogóle pokazanie nam w ciekawy sposób o co kaman :-)


P.S. Tak z ciekawości- dużo jedzenia Wam zostało?

Re: kursówka 11-15 listopada 2009

: 2009-11-16, 15:59
autor: Paveł
pół kilo bakali i dwie czekolady :)
Ja też wszystkim dziękuję i ponawiam pytania: jak stoją ryby? ryby poszły?

Re: kursówka 11-15 listopada 2009

: 2009-11-16, 18:34
autor: Paveł

Re: kursówka 11-15 listopada 2009

: 2009-11-17, 17:08
autor: mustelanivalis
Ryby poplynely juz dawno, natomiast w mojej torbie z zarciem odnalazlem m. in.:
- 231 g pasztetu
- 400 g sera (btw.: czy labedzie mozna karmic serem?)
- 1 papryke
- 1 cebule
- 6 rzodkiewek
- ok. 10 ml soku z czarnej marchwi

Korzystajac z okazji rowniez dziekuje kadrze i wspolkursantom za wyjazd, nie dosc ze bylo bardzo sympatycznie to mam wrazenie ze naprawde sporo sie nauczylem.

Pozdrawiam,
Michal

Re: kursówka 11-15 listopada 2009

: 2009-11-17, 19:16
autor: Paveł
rzodkiewiki, o kurcze, a ja miałem taką ochotę na rzodkiew!

Re: kursówka 11-15 listopada 2009

: 2009-11-18, 10:40
autor: sarniak
Ja mam takie małe przypomnienie do Magdy odnośnie pieniędzy za bilet - to tak na wszelki wypadek, gdybyś nie pamiętała ;).

Re: kursówka 11-15 listopada 2009

: 2009-11-24, 23:40
autor: Paveł
wyniki zejściówek:

inicjały/% punktów za topografię/ %punktów za krajoznawstwo/ %punktów total
M.W./ - / 76% / 43% nzal
M.T./ 79% / 81% / 80% zal
M.Ł./ 75% / 78% / 77% zal
G.Ch. / 86% / 85% / 85% zal
Z. Sz. / 79% / 69% / 73% zal

gratulacje bardzo dobrych wyników!