Zapraszamy serdecznie na warsztaty gotowania na ognisku w sobotę (1 kwietnia) o 12:00

Na początku omówimy teorię. Następnie podzielimu się na kilka zespołów, rozpalimy ogniska i przećwiczymy wszystko w praktyce.

 

g. Hryniawskie aut. Michał Pluta

W programie m. in:

  • gotowe posiłki: liofilizaty, suszone, własna produkcja,
  • przekąski własnej produkcji,
  • drewno: rodzaje, właściwości, palność,
  • ogniska: pomocny sprzęt, rozpalanie, rodzaje,
  • gotowanie na ognisku (5-6 przykładowych dań),
  • sprawna organizacja i rozdzielanie posiłków,
  • soja, soczewica itp. czyli reducja wagi posiłków,
  • planowanie jadłospisu na dłuższe wyprawy,
  • dodatki do herbaty,
  • zioła i rośliny jadalne.

Koszt: 20 zł.

Zapisy zamknięte

 

kociołek aut. Michał Pluta

 

  • W razie pytań: michal.pluta(at)skg.uw.edu.pl

 

Warsztaty wspiera LYOfood

 LYOfood

 

SKG, jako organizacja non-profit, nie zarabia na organizowanych wydarzeniach, a wszyscy zaangażowani to wolontariusze.