AUTOKARÓWKA
Re: AUTOKARÓWKA
Witam
Z okazji sw. Wielkanocnych i okazji ferii wiosennych wszystkim zycze
cieplego rodzinnego pobytu w domu czy w kazdym innym dobrym gronie.
Ale wracajac do naszego wyjazdu
-27.03 w czwartek mamy spotkanie o 19 na dole w Strym BUWie wiec
prosze przejrzec swoj odcinek trasy, by ustalic co bedziecie opisywac
w swoich streszczeniach, to jest jedyna mozliwosc by ustalic we
wlasnym gronie i podzielic sie co ko bedzie pisal:)
-czekamy na info o noclegu, polaczeniach,
do zobaczenia
Z okazji sw. Wielkanocnych i okazji ferii wiosennych wszystkim zycze
cieplego rodzinnego pobytu w domu czy w kazdym innym dobrym gronie.
Ale wracajac do naszego wyjazdu
-27.03 w czwartek mamy spotkanie o 19 na dole w Strym BUWie wiec
prosze przejrzec swoj odcinek trasy, by ustalic co bedziecie opisywac
w swoich streszczeniach, to jest jedyna mozliwosc by ustalic we
wlasnym gronie i podzielic sie co ko bedzie pisal:)
-czekamy na info o noclegu, polaczeniach,
do zobaczenia
Czy ktoś już opracowywał jakiś kawałek trasy? Jeśli tak to proponuje, żeby się pochwalił i podrzucił opracowanie - po co mamy wzajem swoją robotę dublować?
W kwestii transportu:
dnia 11.04.08 (pt) mamy następujęce połączenie z Przemyślem:
P 13211 21:05 z Zachodniej, 21:15 z Centralnej, o 04:07 w Łańcucie, o 04:25 w Rzeszowie
2023 (osobowy) 5:07 z Rzeszowa, 5:28 z Łańcuta, 6:42 na Przemyśl Zasanie, 6:47 na Głównym
proponuje jechać Zachodnia-Rzeszów-Przemyśl.
Pytanie: wolimy wysiąść na Zasaniu, czy na Głównym (wiem: pytanie w zasadzie do grupy 1, czyli m.in do mnie)
Powrót dnia 13.04.07 (Nd):
Mamy dwie opcje:
17:45 z Przemyśla Głównego P 38510 do Krakowa Głównego, 21:48; 22:53 TLK35702 na Centralną (4:50)
22:03 z Przemyśla Głównego P 36200 do Łańcuta (23:04) i 23:39 P 31211 o 6:50 na Centralnej. Przesiadka w Rzeszowie tym razem nie wchodzi w grę, bo P 36200 ledwo łapie P 31211 (mielibyśmy dwie minuty na przesiadkę).
Przyszło mi też do głowy, że możnaby (choć już za późno na taką rewolucję) przesunąć na pętli punkt startu i pojechać do Sanoka, bo to jest bezpośredni: nie będzie trzeba ludzi o 5 nad ranem przesadzać na inny pociąg, a poza tym z Sanoka chyba operuje kilka firm przewozowych, na tyle dużych, że dysponują kilkoma autokarami - można by zmienić wielkość pojazdu w ramach jednego przewoźnika.
21:15 z Centralnej 9:28 w Zagórzu,
powrót 19:17, 6:50 więc na zachód słońca nad połoninami się nie załapiemy
W tej wersji mielibyśmy nocleg w Przemyślu - Przemyśl wieczorem i dla chętnych wschód słońca na wałach, a potem zachód za Połoninami z Ustrzyk Dolnych (gdyby pociąg nie odjeżdżał tak wcześnie). Warian ten ma też tą przewagę, że w Przemyślu baza noclegowa jest na pewno lepsza - np. PTSM: pokój 4-os za 16 zł, 2-os za 20. Schronisko jest na Zasaniu, alel niedalego od mostu i starówki (mapka).
Ale ten pomysł pewnie już za późno:(
dnia 11.04.08 (pt) mamy następujęce połączenie z Przemyślem:
P 13211 21:05 z Zachodniej, 21:15 z Centralnej, o 04:07 w Łańcucie, o 04:25 w Rzeszowie
2023 (osobowy) 5:07 z Rzeszowa, 5:28 z Łańcuta, 6:42 na Przemyśl Zasanie, 6:47 na Głównym
proponuje jechać Zachodnia-Rzeszów-Przemyśl.
Pytanie: wolimy wysiąść na Zasaniu, czy na Głównym (wiem: pytanie w zasadzie do grupy 1, czyli m.in do mnie)
Powrót dnia 13.04.07 (Nd):
Mamy dwie opcje:
17:45 z Przemyśla Głównego P 38510 do Krakowa Głównego, 21:48; 22:53 TLK35702 na Centralną (4:50)
22:03 z Przemyśla Głównego P 36200 do Łańcuta (23:04) i 23:39 P 31211 o 6:50 na Centralnej. Przesiadka w Rzeszowie tym razem nie wchodzi w grę, bo P 36200 ledwo łapie P 31211 (mielibyśmy dwie minuty na przesiadkę).
Przyszło mi też do głowy, że możnaby (choć już za późno na taką rewolucję) przesunąć na pętli punkt startu i pojechać do Sanoka, bo to jest bezpośredni: nie będzie trzeba ludzi o 5 nad ranem przesadzać na inny pociąg, a poza tym z Sanoka chyba operuje kilka firm przewozowych, na tyle dużych, że dysponują kilkoma autokarami - można by zmienić wielkość pojazdu w ramach jednego przewoźnika.
21:15 z Centralnej 9:28 w Zagórzu,
powrót 19:17, 6:50 więc na zachód słońca nad połoninami się nie załapiemy
W tej wersji mielibyśmy nocleg w Przemyślu - Przemyśl wieczorem i dla chętnych wschód słońca na wałach, a potem zachód za Połoninami z Ustrzyk Dolnych (gdyby pociąg nie odjeżdżał tak wcześnie). Warian ten ma też tą przewagę, że w Przemyślu baza noclegowa jest na pewno lepsza - np. PTSM: pokój 4-os za 16 zł, 2-os za 20. Schronisko jest na Zasaniu, alel niedalego od mostu i starówki (mapka).
Ale ten pomysł pewnie już za późno:(
Ostatnio zmieniony 2008-03-28, 22:11 przez mort, łącznie zmieniany 1 raz.
proponuję sprawdzić, czy regulamin przewozów PKP PR zezwala na wystawienie jednego biletu na trasę, której część (Łańcut- Rzeszów) się powtarza.
Witam
W najbliższą środę nie mogę się z wami spotkać, więc albo poproście Tomka albo spotkajcie sie sami. Bardzo mało czasu zostało. Co ustalicie proszę o info na maila.
Mariusz
W najbliższą środę nie mogę się z wami spotkać, więc albo poproście Tomka albo spotkajcie sie sami. Bardzo mało czasu zostało. Co ustalicie proszę o info na maila.
Mariusz
Kto kolwiel zna namiary na Agate prosze o nr Tel: 608489899
Agata Gotowczyc Poszukiwana, zdecydowanie żywa, zdolna do wspolpracy i na wczoraj!!!
mirek
Agata Gotowczyc Poszukiwana, zdecydowanie żywa, zdolna do wspolpracy i na wczoraj!!!
mirek
przygotowania
Dzieki za odzew o Agatce
Witam wszystkich
Mam 3 sprawy
Po pierwsze wiem ze nie jada na autokarowke 2 osoby Piotrek i Marysia. Nic nie slyszalem od Agaty G.? (napisz please, bo martwimy sie) Na liscie osob ktorzy mieli rozdzieleni zadania są:
Szymon
Ola
Mirek
Janek
Tomek
Agata,
Gosia,
Korn,
Beata
Michał
Mateusz
Asia
Kuba
Magda
Agata G.
Jezeli ktos uwaza ze jedzie , a nie nie jest na tej liscie to prosze o kontakt, podobnie, ci ktorzy nie jada a są na tej liscie niech napisa do mnie.
Druga sprawa
Na wtorek trzeba przygotowac obliczenie czasu trasy w ramach grupy , tzn podliczenie co zwiedzamy i ile to czsu nam to zajmie ile zajma przejazdy itd itp, juz nie raz o tym wspominalismy wiec chyba duzo pisac nie trzeba, proponuje kontaktowac sie przez google.gorups by szybciej. niestety nie podam wam wszystkich nr telefonow bo nie znam, ale mam do polowe grupy wiec mozecie prubowac przeze mnie. przyslijcie mi to prosze do srody wieczor, ja to zbieram w calosc i wydrukuje, proponujemy zrobic to w postaci tabelki.
Trzecia sprawa
Małe streszczenia, które przedstawimy formie wydrukowanej uczestnikom autokarowki, prosze o podzielenie sie tematami w ramach grupy i napisanie 5-6 zdan
W tym miejscu wypada pochwalic zespol nr 2 co juz podzielili trase, tzn podzielily sie:)
pozdrawiam jeszcze raz i prosze pospieszyc się, sumie został 1 tydzień do spotkania z uczestnikami gdzie musimy im to wydrukować i wreczyc do reki, dlatego termin-sroda!!!
pozdrawiam mirek
Witam wszystkich
Mam 3 sprawy
Po pierwsze wiem ze nie jada na autokarowke 2 osoby Piotrek i Marysia. Nic nie slyszalem od Agaty G.? (napisz please, bo martwimy sie) Na liscie osob ktorzy mieli rozdzieleni zadania są:
Szymon
Ola
Mirek
Janek
Tomek
Agata,
Gosia,
Korn,
Beata
Michał
Mateusz
Asia
Kuba
Magda
Agata G.
Jezeli ktos uwaza ze jedzie , a nie nie jest na tej liscie to prosze o kontakt, podobnie, ci ktorzy nie jada a są na tej liscie niech napisa do mnie.
Druga sprawa
Na wtorek trzeba przygotowac obliczenie czasu trasy w ramach grupy , tzn podliczenie co zwiedzamy i ile to czsu nam to zajmie ile zajma przejazdy itd itp, juz nie raz o tym wspominalismy wiec chyba duzo pisac nie trzeba, proponuje kontaktowac sie przez google.gorups by szybciej. niestety nie podam wam wszystkich nr telefonow bo nie znam, ale mam do polowe grupy wiec mozecie prubowac przeze mnie. przyslijcie mi to prosze do srody wieczor, ja to zbieram w calosc i wydrukuje, proponujemy zrobic to w postaci tabelki.
Trzecia sprawa
Małe streszczenia, które przedstawimy formie wydrukowanej uczestnikom autokarowki, prosze o podzielenie sie tematami w ramach grupy i napisanie 5-6 zdan
W tym miejscu wypada pochwalic zespol nr 2 co juz podzielili trase, tzn podzielily sie:)
pozdrawiam jeszcze raz i prosze pospieszyc się, sumie został 1 tydzień do spotkania z uczestnikami gdzie musimy im to wydrukować i wreczyc do reki, dlatego termin-sroda!!!
pozdrawiam mirek
Bardzo mi przykro ale zarząd samorządu (czy jakoś tak) zadecydował, że dofinansowanie naszego wyjazdu NIET Posiedzenie odbyło się - a jakże - pierwszego kwietnia.
Szczegóły na stronie http://www.samorzad.uw.edu.pl/index.php ... &Itemid=71
Dziękuje za uwagę
Szczegóły na stronie http://www.samorzad.uw.edu.pl/index.php ... &Itemid=71
Dziękuje za uwagę
W drodze jest mały skrypt - składanka z wiki do wmiarę ładnego wydrukowania. Część ogólna i pierwsza część trasy. Więc jak ktoś chce drukować z wikipedii to proszę się wstrzymać do jutra, ewentualnie wrzucić tu listę tematów (znaczy konkretnych linków do wiki - nie będę odwalał szukania za wszystkich) - może uda się dołączyć do skryptu.
To powyżej jest moje.
Czemu to forum mnie wylogowuje po jakimś czasie?
Czemu to forum mnie wylogowuje po jakimś czasie?
czesc.
Tak wiec co juz mamy na autokarowke:
Ilosc osob jadacych zostala zamknieta na 19, wraz z nami!!!
transport: wynajelismy busa na 20 os, z mikrofonem i siedzeniami:)
jezeli cos pomylilem prosze o poprawienie mnie:)
mirek
Tak wiec co juz mamy na autokarowke:
Ilosc osob jadacych zostala zamknieta na 19, wraz z nami!!!
transport: wynajelismy busa na 20 os, z mikrofonem i siedzeniami:)
jezeli cos pomylilem prosze o poprawienie mnie:)
mirek
Zaszły pewne zmiany. Udało się zorganizować większy transport, mamy jeszcze 3 miejsca wolne.
Leave nothing but footprints. Take nothing but photos. Kill nothing but time.
Witajcie!
Zdjęcia z komórki wrzucam na sfp100.freehost.pl/index.html
stronka zawiera miniaturki, będące linkami do wersji pełnowymiarowych.
Bardzo to siermiężne, ale zanim się nie prześpię trochę nie zrobię nic lepszego
Zdjęcia z komórki wrzucam na sfp100.freehost.pl/index.html
stronka zawiera miniaturki, będące linkami do wersji pełnowymiarowych.
Bardzo to siermiężne, ale zanim się nie prześpię trochę nie zrobię nic lepszego
To powyżej to moje.
Od razu uprzedzam wszelkie krytyki: wrzucam, żeby było, z nadzieją, że kiedyś zrobię to tak, żeby mi się podobało. Poza tym zdjęcia są z komórki i do tego duża część robiona przez szybę.
Od razu uprzedzam wszelkie krytyki: wrzucam, żeby było, z nadzieją, że kiedyś zrobię to tak, żeby mi się podobało. Poza tym zdjęcia są z komórki i do tego duża część robiona przez szybę.
czesc
myslalem ze bede pierwszy ze zdjeciami, atu mnie uprzedzili:)
http://picasaweb.google.pl/mirek.sidorowicz/Autokaroka
pozdrawiam mirek
http://picasaweb.google.pl/mirek.sidorowicz/Autokaroka
pozdrawiam mirek