Zapraszamy serdecznie na warsztaty gotowania na ognisku w sobotę (1 kwietnia) o 12:00.
Na początku omówimy teorię. Następnie podzielimu się na kilka zespołów, rozpalimy ogniska i przećwiczymy wszystko w praktyce.
W programie m. in:
- gotowe posiłki: liofilizaty, suszone, własna produkcja,
- przekąski własnej produkcji,
- drewno: rodzaje, właściwości, palność,
- ogniska: pomocny sprzęt, rozpalanie, rodzaje,
- gotowanie na ognisku (5-6 przykładowych dań),
- sprawna organizacja i rozdzielanie posiłków,
- soja, soczewica itp. czyli reducja wagi posiłków,
- planowanie jadłospisu na dłuższe wyprawy,
- dodatki do herbaty,
- zioła i rośliny jadalne.
Koszt: 20 zł.
Zapisy zamknięte
- W razie pytań: michal.pluta(at)skg.uw.edu.pl
Warsztaty wspiera LYOfood
SKG, jako organizacja non-profit, nie zarabia na organizowanych wydarzeniach, a wszyscy zaangażowani to wolontariusze.