Zimówka 2011

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
Awatar użytkownika
Kachna

Re: Zimówka 2011

Post autor: Kachna »

Przepraszam za opóźnienie, wydałam 84,23zł.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AdaM

Post autor: AdaM »

Oki, dziękuje. Czekamy zatem juz tylko na jedną osobę
Meandor
nazwa

Post autor: nazwa »

To miło, że czekacie. Cierpliwość nie od dziś jest uznawana za cnotę. Ale wiecie, że tak sobie pozwolę na pretensjonalną metaforę, czasami jest tak, że Godot nie nadejdzie nigdy. A czasami dawno już przeszedł.

Ponieważ i ja niekiedy spełniam dobre uczynki, to trochę Wam pomogę. Rozpatrzmy moje dwa poprzednie posty (i post sarniaka). Załóżmy też uprzejmie, że szacowałem sumę za pomocą cen z akurat tego sklepu internetowego, który zalinkowałem. Przeczytajmy więc powoli i zastanówmy się wspólnie, ile wynosi suma pieniędzy, którą (jak oceniam) wydałem na zakupy na zimówkę:

a) 85-95 zł
b) 700 g rodzynek
c) lim (przy x->0) sin(x)/x
d) 142 zł
e) pomidor

Poprawną odpowiedź (tak, jest tylko jedna) wstawcie do arkusza.

Pozdrawiam serdecznie i miłego dalszego czekania
Wasz Rafał
Użytkownik

Post autor: Użytkownik »

Wiesz, jako osoba z zewnątrz, ale czytająca to forum, powiem Ci, że cierpliwość to trzeba mieć do Twoich manier.
Poniżej cytaty z Twoich wypowiedzi:
resztę (…) oraz cholera wie jeszcze co wziąłem z domu
To kto ma wiedzieć jak nie Ty?
Nie wiem, nie mam siły ani ochoty tego liczyć.
To kto ma policzyć jak nie Ty?
Moment, wiesz, po bliższym przyjrzeniu się, to właściwie oprócz tego co napisałem wyżej (przyjmijmy, że wydałem 142 zł) to jakie dane mam Ci dostarczyć?
Kto ma niby coś przyjmować i dlaczego? To Ty byłeś parę razy proszony o podanie konkretnej kwoty.
Olek

Post autor: Olek »

Hej, przecież wszyscy się lubimy
Olek

Post autor: Olek »

A, osoba z zewnatrz
Awatar użytkownika
AdaM

Po 2 tygodniach udalo nam się zamknąć część rozliczeniową za jedzenie z zimówki. Średnia kwota za jedzenie wyszła 117,8 zł. Osoby podające kwoty wyższe otrzymają zwrot poniesionych wspólnych kosztów, osoby podające kwoty niższe będą zobowiązane dopłacić różnicę wyliczoną w tabeli do tej kwoty. Rezultaty przedstawione są w arkuszu dobrze wszystkim znanym:

https://spreadsheets0.google.com/ccc?au ... odAG#gid=4

Osoby zaznaczone kolorem CZERWONYM proszone są o zwrot podanych kwot w możliwych dwóch formach:

1) Przelanie mi na konto: dane do przelewu wyślę po zgłoszeniu takiej chęci na adres meandor69 [at] gmail.com badz prywatnej wiadomosci.

2) oddaniu na środowym spotkaniu egzaminacyjnym osobiście (warunek - musicie mieć równo, bo nie sądze, żebym miał tyle drobnych, żeby każdemu wydać)

Osobiście preferowałbym pierwszą formę, bo z pewnością sprawiłaby znacznie mniej bałaganu.

Osoby zaznaczone kolorem ZIELONYM otrzymają zwrot za poniesione wydatki na jedzenie i to również nastąpi prawdopodobnie w dwóch formach.

1) Jeżeli uda się załatwić sprawnie z osobami z grupy CZERWONEJ do środy zwroty kosztów to postaram się rozliczyć się we środę z wami osobiście.

2) Jeżeli się nie uda to części, bądź wszystkim zwrócone będzie przelewem i tu będę również prosił o przesłanie numerów waszych kont, ale dopiero po środzie, w przypadku gdy rozliczenie osobiste nie wypali.

pozdrawiam

Adam
Meandor
Awatar użytkownika
pomyslowydobromir

Post autor: pomyslowydobromir »

hej,

Adam - super, że rozliczyłeś to wszystko, bo musiałeś się nad tym napracować - więc dzięki. Tylko jedna jest jedna sprawa, że z tego co rozumiem z wątku jedzeniowego, Rafał, posługując się średnio potrzebnymi złośliwościami, podał kwotę 142, a nie 90... (?)

Kuchmistrz M.
Wolu

Post autor: Wolu »

Siekiera kupiona. Udało się ją nabyć w stacjonarnym sklepie w Warszawie za 99 zł - mamy więc normalny paragon i gwarancję (swoją drogą sklepy turystyczne mają niezłą przebitkę na narzędziach ogrodniczych). Wyszło po 6,60 zł na osobę. Jak ktoś jeszcze nie wpłacał, to proszę o przyniesienie równej kwoty w środę. Pozostali dostaną zwroty - proszę, żebyście mieli trochę drobnych przy sobie (np. 1,60 zł albo 6,60 zł), bo mi raczej zabraknie bilonu.
hanuszka

Post autor: hanuszka »

Dzięki, Tomasz, za załatwienie sprawy z siekierą!
"Najlepsze miejsce na namiot jest zawsze trochę dalej” (Zofia Czerwińska)
nazwa

Post autor: nazwa »

pomyslowydobromir pisze:hej,

Adam - super, że rozliczyłeś to wszystko, bo musiałeś się nad tym napracować - więc dzięki. Tylko jedna jest jedna sprawa, że z tego co rozumiem z wątku jedzeniowego, Rafał, posługując się średnio potrzebnymi złośliwościami, podał kwotę 142, a nie 90... (?)

Kuchmistrz M.
No cóż, średnio potrzebne (och, ach) złośliwości najwyraźniej zaciemniły i tak już skomplikowaną kwestię.

Nie pozostaje mi w takim razie nic innego jak zdradzić, że w moim poprzednim poście odpowiedź a) nie była odpowiedzią poprawną.

[separatystyczna lista została usunięta...]
Ostatnio zmieniony 2011-03-01, 01:42 przez nazwa, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
AdaM

Adam nikogo nie będzie tlukl, skoro napisałeś,że że sklepów wychodzi ci 85-95 zł to przyjąłem wartość usredniona. Dalej sobie spekulowales założeniami,co pewnie wszystkim którzy byli w porządku ze zwrotem przestalo śmieszy,bo tak bawić sie można fo znudzenia,a na przyszłych wyjazdach nie sądzę,żeby którakolwiek z osób zgodziła sie zapłacić "więcej". Miałeś zrobić listę,nie zrobiłeś. Temat uznaje za zamknięty.

Pozdrawiam
Meandor
Awatar użytkownika
AdaM

Po ustaleniach z Rafałem i dostarczeniu mi odpowiednich rozliczeń przeliczyłem ponownie listę, także prosiłbym o przyniesienie na środę kwot podanych w arkuszu (ten sam co dawniej):

https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... l=pl#gid=4

osoby które już wpłaciły proszę o dopłacenie w środę tych kilku złotych, żeby wszystko się zgadzało.

pozdrawiam

Adam
Meandor
Awatar użytkownika
AdaM

W sprawie rozliczenia raz jeszcze:

Jesteśmy w fazie końcowej (mam nadzieję) zbierania pieniędzy za jedzenie, osoby:

Tomek B.i Kasia

proszę, aby jak najszybciej wysłały do mnie wiadomość najlepiej na maila
meandor69 [at] gmail.com, abym mógł im odesłać numer konta.
Jak zbiorę od wszystkich kasę roześlę pozostałym osobom na konto. Także pozostałe osoby czekające niebawem na zwroty kasy proszę o wysyłanie na powyższy numer danych do przelewu, gdzie chcą ową kasę ujrzeć (jeżeli danych ni będzie i drobne będą mam nadzieję, a kasa od tych 3 osób dojdzie, to oddam pieniądze manualnie w przyszłą środę, choć wolałbym po prostu poprzelewać)

pozdrawiam
Meandor
Paveł

Post autor: Paveł »

UWAGA,
niepowtarzalna opcja poprawy zejściówki z zimówki po jutrzejszym spotkaniu autokarówkowym (czyli pewnie ok. 20:30)
ODPOWIEDZ