kursówka 4-5 grudnia 2010 grupa Pawła

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.

Re: kursówka 4-5 grudnia 2010

Post autor: ***** »

UWAGA! UWAGA!

w najbliższą środę na spotkaniu dot. naszej kursówki będę zbierała pieniądze na bilet autobusowy do Dobrej Szlacheckiej. Jedziemy PKSem do Sanoka i PKSem z Sanoka do Dobrej.
Bilet studencki do Sanoka kosztuje 42,75 zł, normalny 57zł.
Bilet do Dobrej kosztuje 6 zł.
Proszę o przygotowanie na jutrzejsze spotkanie 50zł od osoby - resztę z biletów będę zwracać na dworcu w dniu odjazdu.
Ula D.
Paveł

Re: kursówka 4-5 grudnia 2010

Post autor: Paveł »

Bardzo miło było was wszystkich spotkać na wczorajszym zebranku.
Reasumując (albo nawet dodając):

tematy, które nie znalazły wczoraj amatorów zostały rozlosowane, wszystkie informacje o zadaniach/obowiązkach w podziale na konkretne osoby na stronie kursówki: http://www.skg.uw.edu.pl/harmonogram-zaj/605

Bardzo proszę o podanie informacji gdzie i o której jest zbiórka oraz proszę Ulę o zadbanie aby dla każdego z nas znalazło się miejsce w autobusie (bilety najlepiej wykupić na początku tygodnia).
Proszę także o zweryfikowanie informacji czy proponowany PKS z Sanoka do Dobrej będzie kursował w sobotę, 4 grudnia.

Busy - interesują nas ewentualnie busy w dwóch awaryjnych relacjach: Sanok-Dobra oraz Kuźmina-Przemyśl. Najlepiej więc zebrać nr telefonów od busiarzy mieszkających w tych miejscowościach (oraz w miejscowościach położonych po drodze)

Do wtorku czekam na propozycję jadłospisu do konsultacji.

Zapraszam na ostatnie już spotkanie organizacyjne w najbliższą środę, 1 grudnia, tuż po wykładzie. Do tego czasu wszystkie kwestie muszą być ustalone.

Apeluję też o poważne podejście do gawędy przewodnickiej. Bardzo dużo informacji jest np. w przewodniku "Pogórze Przemyskie" wyd. Rewasz.

Uczulam także na wiedzę topograficzną - obowiązuje ona każdego uczestnika wyjazdu szkoleniowego.
Awatar użytkownika
Litrowy

Re: kursówka 4-5 grudnia 2010 grupa Pawła

Post autor: Litrowy »

W związku z podziałem na dwie grupy w celu nie mieszania się wątków przenoszę wątek dotyczący "mojej" grupy tu:

http://www.skg.uw.edu.pl/forum/viewtopic.php?f=1&t=996

Zapraszam.

Jednocześnie, jako że jest to element wspólny, o zamieszczenie informacji związanych z dojazdem również w w/w wątku (prośba do Uli, Piotrka i Dominika z grupy Pawła).
Pozdrawiam,
Przemek
Kto nie ma brzucha ten kiepsko
A góry to do niczego są.
Prodgy

Post autor: Prodgy »

Hey,
Tu Paweł Luchciński, z takim oto zapisanie kieruje się do Pawła przewodnika, na krótki zebraniu 17.11, zapisałem się na kursówkę, niestety w zeszłą środę na spotkaniu nie mogłem się pojawić, i nie odnajduję się na żadnej z list, czy jest to równoznaczne z brakiem możliwości pojechanie, czy jest to dalej możliwe, interesuję mnie grupa Pawła,
Paveł

Post autor: Paveł »

Nie znalazłem cię na liście, którą sporządzaliśmy na króciutkim spotkaniu, stąd twoja listowa absencja.
Jednak nie ma problemu, jesteś dopisany.
Temat dla ciebie - historia i osiągnięcia szybownictwa na terenie Gór Sanocko-Turczańskich i pogórza Przemyskiego (chodzi o latanie, nie o szyby naftowe, ani o szyby wogóle)
zadanie: znaleźć kilka fajnych adresów w Przemyślu, gdzie będziemy mogli udać się na niedzielne nabożeństwo (skontaktuj się z transportowcami żeby dowiedzieć się kiedy przyjeżdżamy i wyjeżdżamy).
najlepiej kilka adresów, najlepiej raczej w centrum, ze sprawdzonymi godzinami Mszy Św.
hanuszka

Post autor: hanuszka »

Halo, halo,
tu firma cateringowa! 8-)

Pytanie do koleżanki-wegetarianki czy zdecydowała się na wyjazd, a jeśli tak to czy nadal nie je zwierząt;] ??

Każdy weźmie: :!:
-1,5l wody
-1 chleb
-coś do chleba (pasztet, ser, szynka itp.)
-warzywo (papryka, ogórek zielony/konserwowy itp.)
-coś do przegryzienia na słono np. kabanosy
- opakowanie suszonych owoców
- 2x czekolada
-cukier we własnym zakresie!
-wg uznania zupka chińska, kisiel itp.
+jeszcze więcej słodyczy

Moja propozycja:

a) sobotnie śniadanie:
-każdy wedle uznania przygotowuje dla siebie 3-4 kanapki

b) sobotni obiad:
~makaron z mielonką w sosie myśliwskim z warzywami ~
(+ coś bezmięsnego...)

- 3x opakowanie makaronu
-5xsos myśliwski
-2xcebula
-3-4xmielonka
-1xgroszek w puszce
-1xczerwona fasola w puszce
-1xkukurydza
-czosnek
+espumisan^^

c)sobotnia kolacja (chyba, że obiad będzie obiadokolacją?!)
parówki (po 2 na głowę) + keczup

d) niedzielne śniadanie
~kanapki, kaszka z bakaliami~
-2xkaszka mleczno-ryżowa
-bakalie i czekolada

e) Pozostałe
- suszone owoce
- plusssz
- 5 wspólnych czekolad
-herbata (50 torebek)
-przyprawy
-margaryna

Zaopiekuję się rękawicą do gotowania, ścierką

Pytanie: ile mamy termosów w grupie?

Informacje umieszone powyżej mogą ulec zmianie. Czekam na Wasze sugestie.
Proszę o kontakt koleżankę-wegetariankę (czy ktoś jeszcze czegoś nie je?!).
Kolego od jadłospisu daj znać :-)

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 2010-11-28, 14:33 przez hanuszka, łącznie zmieniany 8 razy.
"Najlepsze miejsce na namiot jest zawsze trochę dalej” (Zofia Czerwińska)
hanuszka

zaraz, zaraz ile osób ostatecznie będzie liczyć nasza grupa?
pitusc

Post autor: pitusc »

Heja Hanuszko!:)

Ogólnie super jadłospis, bardzo mi się podoba, dobra ta wasza firma cateringowa.:)

Mi bardzo zależałoby, żeby nie było żadnych sojowych dupereli, w dzieciństwie byłem na to uczulony i nie wiem jak jest z tymi elementami teraz, ale chyba nie chce tego testować..:P Nic tego typu w jadłospisie nie widzę, więc się chyba dogadamy co? :-D I pytanie czy będą kolacje?

I jeszcze pytanie do naszego instruktora, czy w związku z mocno ujemnymi temperaturami (podobno ma być nawet około -20C) pozostajemy przy opcji spania w namiotach i jak tak to może wrzuciłby tutaj jakieś swoje pomysły, co warto wziąć na taką pogodę. Może jakieś triki na niezamarznięcie przy spaniu w namiocie? Czy warto wziąć coś na twarz, żeby nie odmrozić sobie np nosa.

Pozdrawiam,
Piotrek U
Awatar użytkownika
sarniak
Kontakt:

Post autor: sarniak »

pitusc pisze: Czy w związku z mocno ujemnymi temperaturami (podobno ma być nawet około -20C) pozostajemy przy opcji spania w namiotach i jak tak to może wrzuciłby tutaj jakieś swoje pomysły, co warto wziąć na taką pogodę. Może jakieś triki na niezamarznięcie przy spaniu w namiocie? Czy warto wziąć coś na twarz, żeby nie odmrozić sobie np nosa.
Nie jestem instruktorem, ale z moich doświadczeń wynika, że:

- w takiej temperaturze powinno się wziąć puchówkę,
- nawet w puchówce może być zimno, jeśli się czapy nie włoży (chodzi najbardziej o uszy),
- bardzo ważna jest izolacja od ziemi, nrc się przydaje no i oczywiście karimata powinna być gruba (są takie z rowkami, podobno te rowki pozwalają puchowi się zapełnić, przez co jest cieplej od ziemi, chyba taką przetestuje),
- co do opcji spania nie w namiotach, to już Paweł się wypowie, ale wyobraź sobie, że na zimówce w takich temperaturach trzeba ponad tydzień spać, a hoteli raczej nie uświadczysz, więc na tą jedną noc to raczej pzesada ;). Z tego co mi wiadomo, nocowanie w cywilizacji zdarza się w sytuacjach wyjątkowych.

Pozdrawiam!
sq5oac

Post autor: sq5oac »

Yo!

Co do termosów to ja zabieram 1.
Co do sugestii jadłospisowych : pepperoni z podwójnym serem i sos czosnkowy.

Hello,
Ładna zima nam sie zrobila, nie?
Hanuszka uwielbiam Cie za Twojego posta! i tak apropo's: ZGŁASZAM TERMOS ale uprzedzam - to tylko 0,5l :)

I teraz moi drodzy bardzo wazne:
Mamy zarezerwowane bilety DO SANOKA, mimo ze nie znam konkretnej liczby osob, ktore jada. We wtorek chce jechac odebrac bilety dla WSYZSTKICH. Prosze w zwiazku z tym wszystkich, ktorzy jeszcze nie dali mi pieniedzy, a chca z nami jechac, o wplacenie pieniedzy na moje konto do tego czasu!!!
Nr konta podaje przez maila. W zwiazku z tym prosze wszystkich, ktorzy maja mi jeszcze wplacic pieniadze o zgloszenie sie do mnie na maila: u.dulewicz@wp.pl

Pozdrawiam cieplo (bo poki co z domu, a nie z namiotu)
Ula

PAWEŁ, CZY MASZ AKTUALNA LISTE OSOB, KTORE Z NAMI JADA?
Prosze o umieszczenie takiej listy na forum.
hanuszka

Dobra, dobra... jedzenie będzie, ale pod pewnymi warunkami!!
Ula dostanie jedzenie, jeśli wrzuci zdjęcia z poprzedniej kursówki, Dominik może liczyć na obiad, jeśli weźmie ze sobą nimm2 i kinder czekoladki, a Piotrek - jeśli załatwi slajdy z topografii Beskidów. haaa!
pitusc

Post autor: pitusc »

Hmm..., w związku z tym że tak stawiasz sprawę to ...,
no chyba nie mam wyboru i już napisałem do Damiana, ale w taki razie teraz to ja stawiam warunki !!
... po pierwsze chce kolacji!
no i jedzenie ma być nie z tej ziemii.
W takim razie do roboty:P!

Ps Dzięki bardzo za te sposoby na przeżycie kursówki.:)
cezar_1

Post autor: cezar_1 »

Polecam też dobrze zaimpregnować buty - u nas prawie wszystkim przemokły :D
ODPOWIEDZ