hej, czy planujecie jakies wrzesniowe wyjazdy w góry? wiem ze w ubieglych latach tak sie zdarzalo i nie wiem czy planowac cos na 2 polowe wrzesnia, a bardzo chcialabym z Wami pojechac więc jesli ktos mysli o zorganizowaniu czegos takiego to super
Dla planujacych wyjazdy sporo informacji praktycznych . sporo uwag i doswiadczeń w kwartalniku turystycznym " W GORACH"
w aktualnym nr 3 lato . znajdujacym sie w sprzedaży w Empikach
wiele o dylematach moralnych ratowanych i ratownikach, o TOPR owcach i ratownikach alejskich, o etyce ratownika i alpinisty rozmowa z szefem ratownictwa regionu Matterhornu, zdjecia i relacje.
A na osłode Annapurna, Piekne fotografie,
W poprzednim numerze 2, znajduje sie opowiesc , opowiadanie-relacja z tragicznego zejscia z Matterhornu pt, Cztery swiaty, Jedna ściana.
wiele ciekawostek. a na błedach cudzych trzeba i można sie uczyc. www.wgorach.com
spora ilosc wypadkow w gorach az prosi o tego typu szersza informacje prewencyjna.
pozdrawiam serdecznie z serca Alp,
Ostatnio zmieniony 2007-07-05, 14:36 przez brk3, łącznie zmieniany 1 raz.
są plakaty na mieście zatytułowane "Lato z SKG" (ja widziałem na szybie "podróżnika"), jest informacja na stronie głównej, że Alpy Rodniańskie, że Gorgany i link do forum zapodany, a tu informacja z czerwca, że wyjazdy są "w fazie planowania".
może przydałaby się informacja, czy wyjazdy się odbędą, kto je poprowadzi, termin i ... w sumie wiadomo co, nie będę się rozpisywał (żeby nie szukać daleko, dobrym przykładem jest Przemkowa Czarnohora)
sądzę, że takie informacje powinny się znaleźć, żeby w ogóle można było liczyć na kogoś "z zewnątrz". A jeżeli, z jakichkolwiek powodów, te wyjazdy miałyby się nie odbyć, to zdjąć przynajmniej informację ze strony głównej SKG.
no zgadzam się! Chyba z takim .... (wstawcie co chcecie zamiast kropek ), to daleko nie zajedziemy, ale z drugiej strony, jak ktoś chce to może i znajdzie...
refleksyjnie...
Ostatnio zmieniony 2007-08-03, 14:06 przez Alja, łącznie zmieniany 1 raz.