4. kursówka 26-27 listopada

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
Paveł

4. kursówka 26-27 listopada

Post autor: Paveł »

Witamy serdecznie,
Zapraszamy na kolejną kursówkę.
Pierwsze spotkanie odbędzie się 16 listopada, wówczas będzie można się zapisać.
Ale już teraz czekam na zgłoszenia dwóch ochotników, którzy dostaną pierwsze, jakże odpowiedzialne zadania.
Zgłoszenia proszę kierować: pawel.marciniak@skg.uw.edu.pl.

pozdrawiamy,
Marta Cobel-Tokarska
Paweł Marciniak
Paveł

Re: 4. kursówka 26-27 listopada

zapraszam na pierwsze, obowiązkowe spotkanie ws kursówki, najbliższa środa, 16.11 zaraz po wykładzie.
Awatar użytkownika
Gosia Grabowska

Post autor: Gosia Grabowska »

Będę wdzięczna za powtórzenie po jakim terenie będziemy szli. Potrzebne to będzie zapewne do dobrania odpowiedniej mapy. Ja na przykład mam mapę Beskidu Żywieckiego, ale tego Piekielnika (o ile dobrze pamiętam) nie mam. U mnie najbardziej wysunięta na zachód miejscowość, to Sidzina, więc chyba muszę kupić inną mapę.
Awatar użytkownika
Karusia

Post autor: Karusia »

jedziecie na Orawę...
Paveł

powstała podstrona kursówki: http://www.skg.uw.edu.pl/harmonogram-zaj/643 - warto się zapoznać.
Mapy są różne i niestety nazywają się różnie, wcale niekoniecznie nazwy są prawdziwe. Mogą to być różnego rodzaju Orawy, a nawet Tatry i Podhala, niekiedy okolice babiej góry, pasma polic, okolice Zawoi ...
Grunt, aby mapa obejmowała co najmniej obszar pomiędzy miejscowościami: Jordanów, Czarny Dunajec, Jabłonka, Zawoja.

Przemku, Magdo - wzbogaciliście się dziś o tematy gawędy przewodnickiej drogą losowania. Gratulacje.

czekamy na aktualne info odnośnie transportu - jak jedziemy, gdzie się przesiadamy, czym podróżujemy, ile płacimy i komu i do kiedy dokonujemy przelewu na tajne konto, jeżeli jest taka konieczność.
Jadłospis - czekam na pierwszą wersję na maila, musi ona składać się z 2 list: ogólnej - czyli ile czego bierzemy jako grupa oraz personalnej - czyli co i ile ma brać każdy konkretny Kowalski w grupie.
sprzęt - trzeba ustalić ile i jakich namiotów bierzemy, skąd je wziąć, a osoby biorące muszą wiedzieć, żeby je wziąć. Załatwić też trzeba gary i apteczkę.
Ubezpieczenie - trzeba nie tylko znaleźć nader atrakcyjną ofertę, ale także zorganizować sprawny system zbiórki danych osobowych do ubezpieczenia.

Widzimy się w następną środę.
AsiaK

Post autor: AsiaK »

Drodzy uczestnicy!
Dziś wieczorem (najpóźniej jutro z rana) muszę wypełnić wniosek o bilet grupowy (Panie chcą z wyprzedzeniem, żeby zdążyły wystawić bilet) oraz kupić bilety na autobus. Stąd do dzisiaj wieczorem potrzebuję potwierdzenia chęci wyjazdu od każdego z uczestników (możecie pisać w imieniu kolegó/koleżanek, jesli osobiście nie mogą potwierdzić) oraz informacji, kto ma zniżkę studencką, kto nie ma.
Po potwierdzeniu ilości uczestników będę znać dokładną cenę. Dla 17 osób cena biletu grupowego na pociąg wynosi ok. 21zł za osobę. Do tego dojdzie 12-14zł za autobus (nie udało mi się jeszcze dodzwonić do nich, bo mają zajęte ale będę próbować cały dzień).
Magda - jeśli czytasz ten post, to prześlij mi proszę listę uczestników z mailami, którą wczoraj zrobiłaś. W następnym mailu po potwierdzeniu kosztów podam Wam nr konta. O przelewy będę prosić do jutra, żeby do poniedziałku doszły pieniądze.
Mój mail: asiuk at wp.pl

Przypominam plan wyjazdu:
Piatek 25.11: Pociąg IR Z Warszawy Wschodniej do Krakowa Głównego 18:20 - 20:42
+ autobus Szwagropol z Krakowa RDA do Chabówki 22:15 - 23:37.

Pozdrawiam,
Asia
AsiaK

Hej Wszystkim,
Już wiadomo, że dla grupy 13 osobowej (11uczesników + 2 instruktorów) nie ma biletów grupowych na Szwagropol (są dla grup od 15 osób). Bilety na autobus kosztują nas więc 14zł - normalny i 12zł - studencki. Do tego po 33zł/osobę za pociąg = bilet grupowy normalny. Razem studenci: 45zł, nie-studenci: 47zł.Jak będą osoby ze zniżkami studenckimi, to pociąg będzie odpowiednio taniej, ale nie wiem ile jest zniżek, więcj nie mogłam konkretnie zapytać ile taniej. Niestety jeśli chodzi o pociąg, to wcześniej zapytałam o większą ilość osób i nie zaznaczyłam, że chodzi o bilety normalne. Jak wyjdzie taniej, to dam Wam zwrot kasy już na dworcu. Proszę dokonać przelewów do jutra. Proszę jak najszybciej o maila kto jedzie i kto ma zniżkę! Jutro wystawiam wniosek o bilet grupowy.
Adres: asiuk at wp.pl
Mój nr konta: 45 1140 2004 0000 3702 5838 1602
Pozdrawiam,
Asia
AsiaK

Hej,
Jeszcze raz piszę, że cena 33zł to cena biletu na pociąg NORMALNEGO. nie wiedziałam ile jest zniżek, więc nie mogłam zapytać o cenę konkretną (Pani podawała cenę już w sumie za całe 13 osób). Prawdopodobnie cena studenckiego wyjdzie ok.21zł, tak jak pisałam wcześniej. Założyłam, że na razie wszyscy wpłacą tak samo, a potem studentom oddam nadwyżkę. Jednak jak ktoś ma z tym problem, to możemy przyjąć, że studenci płacą 21zł (pociąg) + 12zł (autobus) = 33zł za całość. Z tymże nie gwarantuję, że nie będzie wtedy trzeba dopłacić. Przypominam o zgłoszeniach - na razie mam 2 osoby z uczestników.
Jutro wyjeżdżam na kursówkę, więc jeśli nie dostanę zgłoszeń do dziś w nocy, ew. jutra wcześnie rano, to może nie być biletu grupowego...
Pozdrawiam,
Asia
Awatar użytkownika
Gosia Grabowska

Post autor: Gosia Grabowska »

Robiłam dziś mały risercz w mapach i jeśli chodzi o mapy "compass", to
1. Mapa "wokół Babiej Góry" obejmuje wszystkie cztery wymienione miejscowości, jednak jej skala to 1:60 000. Tak wygląda: http://compass.krakow.pl/katalog-produk ... G%C3%B3ry/
2. Mapa "Podhale, Tatry, Orawa, Spisz" nie obejmuje kawałka na północy (Zawoji i Jordanowa), ale jej skala to 1:50 000. Tak wygląda: http://compass.krakow.pl/katalog-produk ... awa-Spisz/

Ja kupiłam tę pierwszą, ale w Empiku na Marszałkowskiej nie macie już co jej szukać, bo była tylko jedna :-/

Wśród map z innych wydawnictw na Marszałkowskiej nie znalazłam niczego interesującego.
AsiaK

Hej!
Póki co mam 8 osób:

1. Małgorzata G. – student
2. Adam C. – nie-student
3. Maciej W. – student
4. Przemek L. – student
5. Olga Ł. – student
6. Ja – nie-student
7. Instruktor 1 – nie-student
8. Instruktor 2 – nie-student

To o 5 osób mniej niż się zgłosiło na kursówkę. Proszę o jak najszybsze zgłoszenia do mnie, bo obawiam się, że nie będę mogła nam załatwić grupowego. Dziś po 15.00 zbieram się na kursówkę i nie będę w stanie już nic załatwić do poniedziałku.
Pozdrawiam,
Asia
Paveł

mapy - skala 1:60 000 mniej wygodna, ale może być.
AsiaK

Hej Wszystkim,
Zgodnie z radą instruktora, rezerwuję bilet dla wszystkich, którzy zgłosili się wcześniej na kursówkę. Osoby zaznaczone kolorem czerownym nie potwierdziły udziału. Proszę je o potwierdzenie do poniedziałku, bo będę musiała:
1. zrobić przelew przewoźnikowi autobusowemu w Krakowie;
2. wykupić bilet grupowy z kas IR.
Pozdrawiam,
Asia

Lista osób:
2. Adam C. – nie-student
3. Maciej W. – student
4. Przemek L. – student
5. Olga Ł. – student
6. Magda P. – nie-student do 26 roku
7. Jedrek W. – nie-student
8. Ja – nie-student
9. Instruktor 1 – nie-student
10. Instruktor 2 – nie-student
11. Mikołaj B. - student
12. Natalia O. – student
13. Gosia S. – student
AsiaK

Najnowsze wieści:
Gosia S. i Mikołaj B. nie jadą. Na ostatniej liście nie umieściłam Katarzyny K. Bilet już wcześniej zamówiłam na 13 osób - 6 bez zniżek, 7 studentów, więc coś trzeba będzie kombinować.
Najnowsza lista:
2. Adam C. – nie-student
3. Maciej W. – student
4. Przemek L. – student
5. Olga Ł. – student
6. Magda P. – nie-student do 26 roku
7. Jedrek W. – nie-student
8. Ja – nie-student
9. Instruktor 1 – nie-student
10. Instruktor 2 – nie-student
11. Katarzyna K. - ?
12. Natalia O. – student
Awatar użytkownika
Kola

Post autor: Kola »

sorry za obsuw ,miałam sporo na głowie .POTWIERDZAM chęć uczestnictwa .
Tak więc co z tym biletem dla spóźnionych?? (bez zniżki)
'Great things are done when men and mountains meet' W.Blake
Awatar użytkownika
Kola

Post autor: Kola »

Katarzyna Kolasiak :)
'Great things are done when men and mountains meet' W.Blake
ODPOWIEDZ