4. kursówka 26-27 listopada

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
lochocho

Re: 4. kursówka 26-27 listopada

Post autor: lochocho »

Hej;)
w związku z tym, że razem z Gosią odpowiadamy za jedzenie na 4tej kursówce, chciałybyśmy się dowiedzieć, czy ktoś z uczestników jest na jakieś jedzenie uczulony, nie je miesa itp., itd??
jedrek_witkowski

Post autor: jedrek_witkowski »

Hej,
ze strony kursówki wynika że jedzie nas około 12 - 14 osób. Fanie byłoby mieć namioty, najfajniej byłoby mieć namioty, w których zmieszczą się wszyscy!

Kto ma (i może zabrać) namiot?

Piszcie na forum podając imię (nick nie zawsze mówi cokolwiek) i ILE OSÓB SIĘ ZMIEŚCI! Przeliczymy deklarację i liczbę osób tak by na spotkaniu we środę ustalić ostatecznie kto bierze namiot!

Napiszcie najpóźniej do poniedziałku!

Pozdrawiam,
Jędrek
Awatar użytkownika
Gosia Grabowska

Post autor: Gosia Grabowska »

Mam namiot dwuosobowy. Taki: http://www.namioty.pl/Namiot_Poligon_2_ ... dukty.html
Gosia G.
meg

Post autor: meg »

To ja jeszcze sprostuje - ja (Gosia S.) i Mikołaj B. jedziemy na kursówkę z tym, że inaczej dojeżdzamy. Proszę nas liczyć do jedzenia i namiotów
gosia staroń
lochocho

Post autor: lochocho »

hej;) ja również mam namiot 3-osobowy - http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=2345488 . mniej wiecej taki:) Gdyby bylo bardzo zle z namiotami to od biedy zmieszcza sie tam 4 osoby;) przynajmniej cieplej bedzie;p

Olga Łocho
Asia K

Post autor: Asia K »

Hej,
Mamy więc na liście osób jadących z nami pociągiem 10 potwierdzonych osób:
1. Małgorzata G. – student zapłaciła
2. Adam C. – nie-student
3. Maciej W. – student
4. Przemek L. – student zapłacił
5. Olga Ł. – student zapłaciła
6. Magda P. – nie-student do 26 roku zapłaciła
7. Jedrek W. – nie-student
8. Ja – nie-student
9. Instruktor 1 – nie-student zapłacił
10. Instruktor 2 – nie-student zapłacił
11. Kasia K. - nie-student

Prośba do Kasi K, Maćka W i Adama C - proszę o wpłaty, bo nie dostałam od Was na transport. Nr konta podałam w poprzednich postach. Kasia - zamówiłam bilet także dla Ciebie.

Gosiu i Mikołaju - czy Wasz osobny dojazd jest potwierdzony i zaaprobowany przez Kadrę? Muszę przyznać, że mi to komplikuje sprawę, bo tak jak pisałam wcześniej wypełniłam wniosek o bilet grupowy uwzględniając Was.

Kolejna wazna sprawa:
Jechaliśmy na ostatnią kursówkę tym samym pociągiem (IR o 18:20) do Krakowa i potwierdza się moje przypuszczenie, że ten pociąg się SPÓŹNIA. Wg. osób jeżdżących często - ten pociąg zawsze się spóźnia :-/ Ostatnio był o 22:10 na Dworcu Głównym PKP, co nie dałoby nam szansy zdążyć na autobus o 22:15. Zatem spróbuję poszukać busów? Prawdopodbnie zwiękzy nam to koszty dojazdu. Czy kadra się zgadza?
Asia K

Post autor: Asia K »

Hej jeszcze raz,
Gosiu i Mikołaju - już nie ma problemu - zmieniłam ilość osób we wniosku.
Co do reszty, która nie zapłaciła, to ufam Wam, że pojedziecie, tak jak deklarowaliście i mi zwrócicie koszty ;)
Pozdrawiam,
Asia
Paveł

Post autor: Paveł »

co do busów - zgadza się, warto mieć awaryjne rozwiązanie w odwodzie.
Warto też skontaktować się z przewoźnikiem, opisać mu sytuację i poprosić o ew. parę minut poczekania,
warto mieć też jakiś telefoniczny kontakt z przewoźnikiem / kierowcą, by w razie czego jeszcze z pociągu naciskać, grozić, błagać, szlochać ...
No i trzeba jeszcze dużo optymizmu - mi się zawsze udawało :)

czekamy także na info o powrocie - o której wyjazd, o której przyjazd, jakie ceny, jakie możliwości uzyskania zniżek.

Przypomina się również p.t. ucestnikom kursówki o formalnościach: zaświadczenia, oświadczenia i wpłaty I raty,
formalności należy uregulować z kierownictwem PRZED kursówką (w piątek na dworcu nie przyjmuję żadnych papierów)
jedrek_witkowski

Post autor: jedrek_witkowski »

Przypominam o namiotach:

Na razie tylko dwie osoby zadeklarowały, że mogą zabrać namioty, to daje nam miejsce dla 5 osób - ZA MAŁO!

Kto jeszcze może zabrać namiot?

Piszcie!

Pozdrawiam,
Jędrek
AsiaK

Post autor: AsiaK »

Dzwoniłam do Szwagropolu i mówią, że po pierwsze nie ma możliwości, żeby autobus poczekał choćby 5 min (płacą kary za przedłużanie postoju na stanowisku), po drugie - z wykupionymi biletami nalezy być 15 min wcześniej, po trzecie - Pani nie da mi kontaktu do kierowcy :/

Dlatego moja propozycja, to nie kupować tych biletów i nie stresować się tym autobusem, bo prawdopodobnie nie zdążymy.

Skoro Magda załatwia busa do Piekielnika, to zamiast bus Chabówka - Piekielik może znajdziemy od razu Kraków-Piekielnik? Dzwoniłam już do Magdy i ustaliłyśmy, że Magda zapyta się też o takie busy.

Dziś idę wykupić bilety PKP. Adam C i Kasia K - wciąż nie mam od Was przelewów ani żadnej informacji zwrotnej.
Pozdrawiam,
Asia
Paveł pisze:co do busów - zgadza się, warto mieć awaryjne rozwiązanie w odwodzie.
Warto też skontaktować się z przewoźnikiem, opisać mu sytuację i poprosić o ew. parę minut poczekania,
warto mieć też jakiś telefoniczny kontakt z przewoźnikiem / kierowcą, by w razie czego jeszcze z pociągu naciskać, grozić, błagać, szlochać ...
No i trzeba jeszcze dużo optymizmu - mi się zawsze udawało :)

czekamy także na info o powrocie - o której wyjazd, o której przyjazd, jakie ceny, jakie możliwości uzyskania zniżek.

Przypomina się również p.t. ucestnikom kursówki o formalnościach: zaświadczenia, oświadczenia i wpłaty I raty,
formalności należy uregulować z kierownictwem PRZED kursówką (w piątek na dworcu nie przyjmuję żadnych papierów)
Paveł

Post autor: Paveł »

Została zaktualizowana lista uczestników,
jedzie z nami jeszcze Natalia.

Można jechać busem z samego Krakowa, ale trzeba mieć dokładne rozeznanie cenowe - ile to będzie nas kosztować.

Jak nie ma chętnych do wzięcia namiotów to równie dobrze możemy zrezygnować ze spania,
natomiast nie zakładałbym że wszyscy zginiemy i mimo wszystko zaplanowałbym jakiś powrót - Katarzyno ?

Widzimy się w najbliższą środę po wykładzie.
Asiuk

Post autor: Asiuk »

Pawle,
Czy informacja o Natalii jest aktualna? Rozmawiałam z nią jeszcze w weekend i mówiła, że nie jedzie oraz że pisała maila do Ciebie z prośbą o wypisanie. Wczoraj aktualizowałam zamówienie na IR i dziś wykupuję bilety. Nie jestem pewna Natalii, więc mam prośbę, żeby kupiła bilet dla siebie we własnym zakresie, jeśli ponownie zmieniła zdanie.
Pozdrawiam,
Asia
Paveł pisze:Została zaktualizowana lista uczestników,
jedzie z nami jeszcze Natalia.

Można jechać busem z samego Krakowa, ale trzeba mieć dokładne rozeznanie cenowe - ile to będzie nas kosztować.

Jak nie ma chętnych do wzięcia namiotów to równie dobrze możemy zrezygnować ze spania,
natomiast nie zakładałbym że wszyscy zginiemy i mimo wszystko zaplanowałbym jakiś powrót - Katarzyno ?

Widzimy się w najbliższą środę po wykładzie.
Awatar użytkownika
Kola

Post autor: Kola »

:D ,też mi się wydaje że nie zginiemy i zorientowałam się co do powrotu wedle polecenia z Chabówki do Warszawy..

Nie dopytałam się wcześniej ,którą orientacyjnie godzinę powrotu obstawiamy więc sprawa wygląda następująco: pociąg jedynie TLK o godz.20.04 (w wawie 23.32) , i następny TLK 21.14 (w wawie 4.30 jedzie 7godzin! ?).

szwagropol jedzie do 1,5 godz z Chabówki do Krakowa i odjeżdża : 17.48 ... co ok 35min do 21.08 ostatni rejs.

Jeżeli chodzi o koszty> sprawę z biletami na autobus opisała Asia K. w poprzednich postach.

Bilety grupowe na TLK liczone są od 10 osób,należy złożyć wniosek w imieniu NIE osoby prywatnej (osoba prywatna nie może zakupić bilatów grupowych) , i można zakupić bilety w dwóch miejscach w Warszawie jak też w Krakowie ale należy uczynić w miarę możliwości wcześniej.
Kosztów biletu grupowego jeszcze nie znam, bilet normalny na tlk o 20.04 to koszt 54zł.

Pawle-czy jest możliwość ażeby na wniosku o bilet grupowy znalazła się pieczątka SKG ?(jaki status ma skg?) .

Jak już poznam orientacyjny czas planowanego wyjazdu z Chabówki ,będę mogła konkretnie już ogarnąć temat powrotu.

Łaczę pozdrowienia ;)

Kasia K.

P.S Asiu - pieniądze ode mnie powinnaś mieć już na koncie
'Great things are done when men and mountains meet' W.Blake
Natalia

Post autor: Natalia »

Ja jadę. Rozumiem, że nie ma dla mnie załatwionego biletu i muszę to zrobić sama, czy tak? I czy mam sobie zakupić również bilety na przejazd powrotny?
Natalia

Post autor: Natalia »

A jeśli jestem jakoś uwzględniona w przejazdach, to jak mam Ci, Asiu, przekazać kasę?
ODPOWIEDZ