6. kursówka 14-15 grudnia

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
Qarpio

Re: 6. kursówka 14-15 grudnia

Post autor: Qarpio »

Jadłospis już na dokumencie googlowym
Paveł

Post autor: Paveł »

Spoko, mi wyszły jeszcze inne ceny z tych tabelek, więc chyba nie o umiejętność czytania się rozchodzi. Grunt, że w takich sytuacjach to właśnie tzw. "Panie" na stanowiskach są ostatecznymi wyroczniami, więc trzymajmy się ich cen.
Zwróć jeszcze uwagę na to gdzie nasz bilet możemy wykupić - w każdej kasie czy też w każdej kasie przewoźnika obsługująceglo nasz pociąg ? I gdzie te kasy są w Warszawie. (no i czy rzeczywiście będziemy podróżować PKP)

Dzięki za wrzucenie jadłospisu. Generalnie jest ok, diabeł tkwi - jak to diabeł - w szczegółach :
warzywa do obiadu - o jakie konkretnie warzywa się rozchodzi ? 900g to masa z zalewą czy samych warzyw ? Jeżeli mamy jeść warzywa z puszki, to standardowym przelicznikiem na krótkim wyjeździe jest 1 puszka na 3-4 osoby
sos do obiadu - domowej roboty sos ze słoika na pewno poprawiłby walory smakowe, ale swoje waży. Proponuję iść na łatwiznę i postawić na "chemiczne" sosiki w papierku.
Generalnie należy eliminować wszelkie ciężkie i niepraktyczne opakowania jak słoki, blaszane puszki, porcelanowe puzderka itd.
1,5 kiełbaski na kolację - frankfurterka czy pęto Podwawelskiej ? Czyli ile to będzie konkretnie.
ryż - trzymajmy się przelicznika 100g na osobę

Ilość i podział posiłków założony całkiem słusznie. Konieczne jest jednak dodanie przekąski w niedzielę - jak wiemy z transportu - nie ma czasu w Krakowie na wystawną ucztę, a śniadanie nie może być jedynym naszym posiłkiem w niedzielę. Proponuję kanapki.
Dodałbym także :
- po jednym jumku/zupce/daniu instant/ czy jakkolwiek zwał - wzięte indywidualnie przez każdego
- do kabanosów jako przekąski dodać trochę chleba
- keczup cieszy się zazwyczaj sporym zainteresowaniem wśród kabanosów i kanapek
- cukier do herbaty - jest go mało, a ile by się nie wzięło i tak szybko zabraknie. Proponuję indywidualne słodzenie herbaty.

Prosimy zatem o korektę naszego Menu.

Mam jeszcze uwagi co do sprzętu - pojawiają się pewne informacje budzące niepokój, czy osoby które wg gugleszita zabierają poszczególne rzeczy (np. piły, gary) rzeczywiście jadą ? Nie wiem też czy Paweł Górecki jedzie z nami, czy tylko jego namiot.

Praktyczne jest też żeby każdy zabrał dodatkowo jedną, pustą butelkę.

Dzięki za dotychczasowe wysiłki i dozobaczenia o 17h30.
Paweł M>
pawelogos

Post autor: pawelogos »

cześć może ktoś by mi udostępnił dostęp do dokumentu google dla VI kursówki
Qarpio

Post autor: Qarpio »

Czy ktoś może skorygować listę uczestników, żeby było wiadomo kto jedzie a kto nie, bo na dzisiejszej liście obecności sporo osób było wykreślanych.
Damian Dąbrowski

Post autor: Damian Dąbrowski »

Na TLK będziemy kupować Bilety Abonamentowe, 7 w cenie 5. Teraz pytanie ile nas konkretnie jedzie, wiemy, że Ola nie wraca z nami z Krakowa, czyli 15? Czy ktoś jeszcze powinien być wykreślony z dokumentu? Trudno mi policzyć ile nas ostatecznie wyniosą bilety (postaram się proporcjonalnie podzielić te "darmowe" przejazdy), dopóki nie mam kompletnych informacji kto jedzie i kto ma jakie zniżki.

IR w piątek startuje z Warszawy Wschodniej i zgodnie z sugestią stamtąd będziemy wyruszać. Pociąg wyjeżdża o 17:37, proponuję zbiórkę o 16:50 koło kas. Jeżeli ktoś nie jest w stanie tam być na tę godzinę, albo w ogóle jest zmuszony wsiadać na Centralnym, to proszę o kontakt.

EDIT:
W dokumencie informacje o kosztach i dane do przelewu.
ODPOWIEDZ