Co do herbaty to podejrzewam, że dacie radę tam ją kupić

Może średnio związane z tematem, ale na wszelki wypadek... Jeśli ktoś miał konto w BPH i został przeniesiony do Pekao, niech sprawdzi przed wyjazdem ważność dotychczasowych kart i PIN-ów. Właśnie dziś się tak naciąłem (na szczęście w Warszawie).tunia pisze:6) Forsa+ karta do bankomatu
Vojager, tel. (18) 3530000 albo 502595589, http://www.voyager-transport.pl/mort pisze:Osobną sprawą są busy, które rozwiązałyby wszystkie problemy transportowe, ale w przeciwieństwie do Bieszczad, nie mam tu żadnych namiarów i nie udało mi się jak narazie wygooglać. Więc jakby ktoś miał telefony do jakiś busiarzy w Niskim....
To jest pociąg do Gdyni, Bydgoszczy i Olsztyna, w Stróżach są łączone wagony z Zagórza i z Krynicy, dalej jadą razem. W Krakowie są jeszcze doczepiane wagony z Zakopca. Plusem tego pociągu jest, że z Krakowa do Warszawy jedzie po CMK, co skraca czas przejazdu o ponad 1,5 h.mort pisze:POWROT(kilka wariantów):
noc 14/15 luty (pt/sb)
Gorlice Zagórzany 18:18 P 33502 Pospieszny
Warszawa Centralna 01:41
Grybów 18:45 P 33500 Pospieszny
Warszawa Centralna 01:41 II/1
C.d.mort pisze:Osobną sprawą są busy, które rozwiązałyby wszystkie problemy transportowe, ale w przeciwieństwie do Bieszczad, nie mam tu żadnych namiarów i nie udało mi się jak narazie wygooglać. Więc jakby ktoś miał telefony do jakiś busiarzy w Niskim....
Paxek pisze:Witam.
• hohla-ktoś obiecał dużą łyżkę (w środę poproszę o potwierdzenie)
• druciak-kupię
• woreczki na śmiecie i kanapkowe-kupię
2. Sprzęt kuchenny osobisty:
• nóż-taki zeby można było coś nim ukroić
• łyżka
• widelec-opcjonalnie (nie wiem po co ale zawsze można go wziąść)
• menażka
• termos-jakktos ma to obowiązkowo bierze; mamy na razie 10 szt, ale tego dobregonigdy za wiele
A teraz nieco o samym jedzonku:
1. Wspólne rzeczy, które sam kupię:
• przyprawy: suszona włoszczyzna, pieprz, sól, kostki rosołowe, oregano bazylia
• dodatki: kethcup*2, muztarda*2, koncentrat pomidorowy
• herbata&coś do niej: czarna, earl gray, owocowa, razem ok 720 torebek (mnie ta liczba czut przeraża, ale całe szczęście,że to mało waży), cukier, cytryny
• margaryna
•
2. każdy kupuje:
Obiadowe
• ryż *2 torebki (jeżeli panowie-jak ja- potrzebują więcej niz 1 torebkę ryżu na jeden obiad to proszę o odpowiednie zaopatrzenie się)
• kasza gryczana * 2, patz poprzedni punkt względemilości
• puszka warzyw *2, proponuje wziąść 1 kukurydzy + 1 groszku (jak ktoś chce kupić jakiś inne wyrzywa z puszku nie zabraniamy)
• kiełbasa krakowska-100 gr
• mielonka-100gr*2
Kanapkowe:
• pasztet * 3, smaki pozostawiam do wyboru
• serki * 3, maki pozostawiamdo wyboru
• ogórek-1
• chleb-1
• dzem-1
• pomidor-1(część z nich pójdzie na obiad w I dzień )
przekąski i słodycze:
• czekoladki-min. 4
• susz owoce, orzehy, ziarna słonecznika, rodzynki, batony, wszelkiego rodzaju pozostałe słodycze itp-dowolna sensowna ilość (proponuje 1rodzaj -1 dzień)
• owoce: jabłka, banany,pomarańcze, mandarynki-min. 3 szt.
Szybkie dania:
• zupki chińskie
• gluty, „słodkie chwile”
• rorące kubki
3. Na 4 osoby-podzielimy się w środę:
Śniadaniowe:
• Kaszka mleczno-ryżowa-1
• Musli-1
• Rodzynki-1op. 400 gr
• Bakalie-orzechy (rodzaj-według upodobania)-1op. 400 gr
Obiadowe:
• Makaron-1 op. 400 gr
• Kuskus-1 op. 500 gr.
• Czosnek-1.gl.
• Cebula -1 szt.
4. dokupimy w Ujściu Gorlickim czy gdzieś w poniedziałek po drodze-przosze przeznaczyć dodatkowe 20 zł (nie znalazłem tam stron z hipermakietami, więc nie bedzie tanio)
• puzki z warzywami 1/os
• mielonkę 200/os
• kiełbasę 100/os
• pomidory-10 szt
• ogórki 10 szt
• pasztety 3 na os
• serki 3 na os
•
Ja nie jadę - żona w ciążyWojtek pisze:Slawosz, Kuba L., Monika i Mateusz - jedziecie czy nie?
Im szybciej dacie znac, tym latwiej bedzie nam planowac np. miejsca w namiotach.
Czekam na liste sprzetu i rozpiske zakupow spozywczych na forumie.
W.