Dziś Wieżyca

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.

Chcesz zamienić Melynę na Wieżycę?

TAK
15
83%
NIE
0
Brak głosów
NIE, bo mi się Wieżyca nie podoba
2
11%
NIE, bo dla mnie istnieje tylko Melyna
1
6%

Liczba głosów: 18

Awatar użytkownika
Karusia

Dziś Wieżyca

Post autor: Karusia »

Jest na dziś rezerwacja w Wieżycy na 19:00 w sali na samym dole - tam gdzie śpiewanki :)
Ostatnio zmieniony 2008-04-05, 21:28 przez Karusia, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Maciej Egermeier
Kontakt:

Re: Dziś Wieżyca

Post autor: Maciej Egermeier »

Jestem ciekaw co tak poza tym sądzicie o pomyśle spotykania się w środy w Wieżycy, a nie w Melynie. Od kiedy nie ma w Melynie rozstawionego namiotu jest tam naprawdę ciasno i jest paskudne zadymienie. Ceny są zbliżone. Poza tym Wieżyca jest dość duża i sala na samym dole zwykle jest albo pusta, albo prawie pusta. Jest możliwość rezerwacji co czasem jest pomocne (w Melynie od jakiegoś czasu nie ma takiej opcji). Poza tym zadymienie Melynowe odstrasza część osób, które chętnie by się w innym wypadku spotkały. Większość klubowiczów jest niepaląca, więc jaki jest sens się truć?

Wypowiedzcie się co wy na to. Mam świadomość tego, że z Melyną są związane pewne sentymenty....
Maciek
Lej, lej się chmieeeelu, nieś muzyką po bukowym leeeeesie....
Wdrożenia Google Apps Mindjet MindManager
wex

Post autor: wex »

Jestem jak najbardziej ZA opuszczeniem zadymionej Melyny! A Wieżyca wydaje mi się ciekawą alternatywą...
Tak więc 1 głos na TAK.
Awatar użytkownika
Karusia

Post autor: Karusia »

i ja jestem ZA :)
Awatar użytkownika
Paxek
Kontakt:

Post autor: Paxek »

jak wyzej:)
Wizgot
Kontakt:

Post autor: Wizgot »

Jeśli myślicie że zmiana lokalu powstrzyma mnie przed paleniem fajki, to się grubo mylicie i proszę bez tych delikatnych żaluzji :-P

Mi osobiście jest to z grubsza obojętne, poza tym że w Melynie jednak duże Piwo Namysłów kosztuje tylko 7 pln, a w Wieżycy nie ma piwa, tylko napoje piwopodobne - np. królewskie..
i kosztują one drożej..

No i generalnie mogliby tam trenować astronauci - kompletny brak atmosfery, ale to akurat mało istotne, bo atmosferę i klimat tworzymy MY :-)
Awatar użytkownika
Grzesiu S.

Post autor: Grzesiu S. »

królewskie rzeczywiście nie przekonuje..

ale jak sobie przypomnę, że po ostatniej nie dłuższej niż 2-godzinna wizycie w melynie ze 3 dni mi kurtka jechała jej pięknym klimatem, to jeśli tylko istnieje szansa że po wieżycy tak nie będzie, jestem jak najbardziej za
Paveł

Post autor: Paveł »

abstrachując od jakości piwa (zresztą i tu i tu podłej), różnica cenowa nie jest aż taka, bo pół litra w Mlynie kosztuje 4,50 PLN, a u konkurencji student płaci... 4,50 PLN. Różnica pojawia się dopiero przy litrwym- 7,50 PLN ( a nie 7) vs 10. ale jak student weźmie zamiast jedngo litrowego dwa półlirowe to zapłaci złotówę mniej, a więc 7,50 vs 9.

ja jestem za zmianą.

PS: goń się, Kiler!
Ostatnio zmieniony 2008-03-31, 22:20 przez Paveł, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Aga Stasiak

Post autor: Aga Stasiak »

Ja też jestem za zmianą, chociaż mój głos jest mało istotny, bo przez mój cudny plan zajęć mogę na piwku pojawiać się tylko z rzadka.
Awatar użytkownika
Marcin Zarzycki

Post autor: Marcin Zarzycki »

Wprawdzie rzadko bywam na srodowym piwku, ale jestem za zmiana. Brak dymu na pewno wplynie na czestotliwosc moich wizyt.

Pozdrawiam
MZ
Marta Cobelto

Post autor: Marta Cobelto »

Ja toże za Wieżycą!
smród w Melynie ostatnio nie do zniesienia - i herbatki tam niet, a nie wszyscy tylko piwo lubią:)
no i pośpiewać w Wieżycy można w spokoju... A nastrój, jak słusznie zauważyli przedmówcy, tworzymy my!
Gość

Post autor: Gość »

Czy w Wieżycy obowiązuje zakaz palenia ? A jeśli nie, to jaka jest gwarancja, że osoby palące nie będą tam paliły ?
Awatar użytkownika
Wojtek

Post autor: Wojtek »

Zakazu nie ma, gwarancji tez nie, ale praktyka podobno przemawia za Wiezyca. Wiec jestem za.

W.
Litrowy

Post autor: Litrowy »

Ja tam wolę królewskie od namysłowa. Może w samym smaku wielkiej różnicy nie ma, ale zwolennicy większych ilości odczują znaczną różnicę dzień po. A jeżeli chodzi o gwarancję, to nie ma żadnej, ale Wieżyca ma znacznie więcej miejsca i zakamarków, co automatycznie zwiększa możliwości oddechowe. Dodatkowo, jeśli będzie nas więcej, bez problemu zarezerwujemy tam salę dla siebie. No i Kiler ostatnio już schamiał do reszty. Kiedyś jeszcze to miało swój klimat, ale ostatnio przesadza.
A w kwestii formalnej, ostatnie walne uchwaliło zmianę lokalu środowego.
A w kwestii nostalgicznej, pamiętam jeszcze czasy, kiedy chodziły z nami na piwko osoby, których wiele z Was w ogóle pewnie nie poznało, a które zrezygnowały ze względu na stężenie dymu. Może już nie ma szans na powrót do starych zawsze lepszych, ale po co tworzyć sytuacje, w których historia się powtórzy?
Paveł

Post autor: Paveł »

rozumiem więc, że widzimy się dziś w Wierzycy, czy też Neopowiślu, taka próba generalna.
ODPOWIEDZ