NIedziela na Bielanach

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
Awatar użytkownika
Marta Cobelto

NIedziela na Bielanach

Post autor: Marta Cobelto »

Hej
Jak miło i pożytecznie spędzić niedzielne przedpołudnie --- proszzzzz....
Zapraszam na niedzielny spacer z celem dobroczynnym - do Lasku Bielańskiego
Chodzi o koleżankę z klasy córki mojej przyjaciółki. Dziewczynka nazywa się Kasia Hofman, trzecia klasa gimnazjum dwujęzycznego im. Stefanii Sempołowskiej, od stycznia choruje na raka kości, ma troje rodzeństwa i strasznie dobre koleżanki i kolegów. Leczenie jest drogie, rodzice szukają pieniędzy gdzie się da. Gimnazjaliści postanowili pomóc koleżance.
W niedzielę, między 10 i 14 dzieciaki z klasy organizują kiermasz domowych ciast (produkcji własnej +rodziców), przy kościele kamedulskim w lasku bielańskim, koło uniwerku SW. Cały dochód idzie na leczenie Kasi.
W planach dzieci mają jeszcze - w jakimś późniejszym terminie - loterię, aukcję rękodzieła własnego nieco artystycznego i... spektakl teatralny! mają już obiecaną salę w "Komedii"i będą suppportem przed jakimś większym spektaklem.
---

pozdrawiam
Marta Cobel-Tokarska
Ostatnio zmieniony 2008-04-11, 12:15 przez Marta Cobelto, łącznie zmieniany 2 razy.
Marta Cobelto

Re: NIedziela na Bielanach

Póki jestem przed komputerem, to podciągam do góry - przed weekendem...
Awatar użytkownika
Marta Cobelto

Re: NIedziela na Bielanach

Żeby zamknąc wątek - przekaz od Zosi W.:

"Wszystkim, którzy odpowiedzieli na apel i w minioną niedzielę wybrali się do Lasku Bielańskiego na kiermasz wypieków kolegów mojej córki
bardzo, bardzo DZIĘKUJĘ!
Ciasta były pyszne, znosili je nie tylko koledzy z klasy, ale i z całej szkoły. Sprzedano wszystko, nabywcy bardzo je chwalili.
Młodzi zebrali 7 tysięcy złotych. Mama chorej dziewczyny po prostu zaniemówiła z wrażenia i ze wzruszenia, że tyle osób chciało pomóc. Dla walczącej z rakiem Kasi to tez bardzo ważne i mobilizuje ją.
Jeszcze raz dzięki!"
ODPOWIEDZ