Malowane kościoły, góry i warowne zamki rumuńskie

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
Magdalena Wałaszewska

Malowane kościoły, góry i warowne zamki rumuńskie

Post autor: Magdalena Wałaszewska »

Witam, w sierpniu tego roku wybieram się do Rumunii, mój program jets mniej więcej taki:pociągiem do Przemyśla, potem autobusem do Suczawy, w Bukowinie zwiedzanie malowanych monastyrów (Voronet, Humor, Putna, Moldovita, Marginea, Suczevita itd) poruszać chcę się lokalnym autobusem, czasem jak będą problemy z przejazdem pomiedzy wsiami to na pieszo, nocować chyba gdzieś na kwaterach w chałupach,a jak będzie więcej osób to w namiotach ewentualnie (choć trzeba uważać na kradzieże), potem przejazd do regionu Marusztra i przejście Doliną Izy, gdzie znajdują się malownicze (mam nadzieje) wsie i zabytkowe kościoły, dojście do Sapana (wesoły cmentarz), dalej przejazd do Transylwanii- najpierw Orastia i piesze zwiedzanie twierzy Daków, potem dojazd do Sighisoara, zwiedzanie miasta i kościołów obronnych w Biertan i Mosna, dalej Brasov i zamek drakuli w Bran, następnie chcę się spotkać ze znajomymi i poleniuchować z nimi pare dni na plaży, region Constanca, powrót myslałam z Varna lub Burgas liniami Centralwings(najtańsze, co sprawdziłam), a jak nie to bez zwiedzania Bułgarii to powrót autobusem lub czymś tam, wszystko jest do obgadania, proszę chętnych o kontakt Pozdrawiam Magda, jakby ktoś chciał wiedzieć 23 lata, studentka
Ostatnio zmieniony 2008-04-18, 10:38 przez Magdalena Wałaszewska, łącznie zmieniany 1 raz.
Magdalena Wałaszewska

kontakt

Post autor: Magdalena Wałaszewska »

podaje kontatk do mnie
gg 1531159
email: magdalenawalaszewska@wp.pl
ODPOWIEDZ