Góry Pontyjskie- Kaczkar. wrzesień 2008
Góry Pontyjskie- Kaczkar. wrzesień 2008
Studencki Klub Górski zaprasza na
Wyprawę do Turcji- Góry Kaczkar
Kiedy? -3-23 września 2008
Gdzie?- Turcja, Góry Pontyjskie (Kaczkar)
Za ile? – do 1500 pln.
Co będziemy robić? Skuszą nas przede wszystkim położone w północno- wschodnim skrawku Turcji czarujące Góry Pontyjske, o wyraźnej, niemal alpejskiej rzeźbie. Zdobędziemy zapewne ich najwyższy szczyt- Kaczkar Dagi (3937 m.). Zwiedzimy także słynne wiszące monastery Sumela oraz Istambuł. Nie zabraknie także czasu na wyciągnięcie wymęczonych gnatów na plażach Morza Czarnego.
UWAGA ! Głównym elementem wyjazdu jest tzw. lekki trekking, nie jest więc wymagany specjalistyczny sprzęt alpinistyczny, niemniej jednak wyjazd przeznaczony jest wyłącznie dla osób posiadających odpowiednie doświadczenie górskie.
Informacje i zapisy: Paweł Marciniak, tel. 502 852 445 (po 19:30), orlaperc (at) gmail.com.
I termin zgłoszeń upływa 20 maja 2008 lub po wyczerpaniu miejsc (liczba mocno ograniczona).
Wyprawę do Turcji- Góry Kaczkar
Kiedy? -3-23 września 2008
Gdzie?- Turcja, Góry Pontyjskie (Kaczkar)
Za ile? – do 1500 pln.
Co będziemy robić? Skuszą nas przede wszystkim położone w północno- wschodnim skrawku Turcji czarujące Góry Pontyjske, o wyraźnej, niemal alpejskiej rzeźbie. Zdobędziemy zapewne ich najwyższy szczyt- Kaczkar Dagi (3937 m.). Zwiedzimy także słynne wiszące monastery Sumela oraz Istambuł. Nie zabraknie także czasu na wyciągnięcie wymęczonych gnatów na plażach Morza Czarnego.
UWAGA ! Głównym elementem wyjazdu jest tzw. lekki trekking, nie jest więc wymagany specjalistyczny sprzęt alpinistyczny, niemniej jednak wyjazd przeznaczony jest wyłącznie dla osób posiadających odpowiednie doświadczenie górskie.
Informacje i zapisy: Paweł Marciniak, tel. 502 852 445 (po 19:30), orlaperc (at) gmail.com.
I termin zgłoszeń upływa 20 maja 2008 lub po wyczerpaniu miejsc (liczba mocno ograniczona).
Re: Góry Pontyjskie- Kaczkar. wrzesień 2008
Kurcze, fajna wyprawa. Moje górskie doświadczenie jakieś jest. Tylko nie na wysokosci prawie 4000 m... Hmm... ile osób zabieracie?
hej,
skontaktuj się ze mną na maila to ci wszystko wyjaśnię
skontaktuj się ze mną na maila to ci wszystko wyjaśnię

czas ucieka, zapraszam więc wszystkich potencjalnie zainteresowanych na piewsze, obowiązkowe spotkanie organizacyjno- informacyjno- przedwyjzdowe, które odbędzie się w środę, 11 czerwca o godz. 18:00 na Małym Dziedzińcu UW na ul. Krakowskie Przedmieście. Proszę o potwierdzenie przybycia/nieprzybycia (żebym wiedział, na kogo czekać
)

UWAGA! miejsc wolnych brak.
Komunikat Prezesa:
"Pozdro z przeł. 3,5 tys npm, generalnie w nocy mróz a w dzień sniezyce, wiec Kackar moze podzielic los Pikuja"
Ot los...
"Pozdro z przeł. 3,5 tys npm, generalnie w nocy mróz a w dzień sniezyce, wiec Kackar moze podzielic los Pikuja"
Ot los...
Melduję,ze przeżyli i wróclili. Kackar zdobyty! 
Uciekliśmy śnieżycom, przedostaliśmy się na drugą, słoneczną stronę gór, a tam już tylko opalanko i łojenie.
Faaaaajna ta Turcja

Uciekliśmy śnieżycom, przedostaliśmy się na drugą, słoneczną stronę gór, a tam już tylko opalanko i łojenie.
Faaaaajna ta Turcja

Ostatnio zmieniony 2008-09-23, 23:54 przez Asia, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak czytam tekst, którym Paweł zachęcał do wyjazdu i:
"Nie zabraknie czasu na wyciągnięcie wymęczonych gnatów na plażach Morza Czarnego"
Zabrakło.
Nie wspominając o legendarnym "lekkim trekingu"
Nie wierzcie Prezesowi!
"Nie zabraknie czasu na wyciągnięcie wymęczonych gnatów na plażach Morza Czarnego"
Zabrakło.
Nie wspominając o legendarnym "lekkim trekingu"

Nie wierzcie Prezesowi!
oj Asiu Asiu nie przesadzaj z tymi śnieżycami... raz troche popruszyło i od razu śnieżyce
jeszcze ludzie wezmą to na serio i nie bedą chcieli w tureckie góry jezdzic 

Magda nie umniejszaj chwały!
Może jeszcze powiesz, że nie wisieliśmy jednym kołem busika nad przepaścią? Na szczęście moje dzieci i wnuki usłyszą jedynie słuszną wersję wydarzeń
Napisałam, że uciekliśmy śnieżycom, więc tam, gdzie nas już nie było mogło ich być więcej (zwłaszcza, że połowa września to podobno początek zimy w Kaczkarze).
A ludzie niech nie jeżdzą- i tak momentami tłumy się robiły i śmieci gdzieniegdzie walały.

Napisałam, że uciekliśmy śnieżycom, więc tam, gdzie nas już nie było mogło ich być więcej (zwłaszcza, że połowa września to podobno początek zimy w Kaczkarze).
A ludzie niech nie jeżdzą- i tak momentami tłumy się robiły i śmieci gdzieniegdzie walały.
tam gdzie nas nie ma to sie pewnie różne rzeczy dzieją
ale co do busika potwierdzam
chociaż chyba warto było dla tej tureckiej płyty?

co by się nie działo- Problem Jok!
Dopiero teraz trafiłam na to forum i oczom nie wierzę -- czyli Morze Czarne nie było jednak niecnym podstępem Tomka, którym zwabił mnie na tę śmiertelnie niebezpieczną wyprawę 
No cóż... woda w spłuczce tureckiego pociągu przynajmniej nie była czarna..
~

No cóż... woda w spłuczce tureckiego pociągu przynajmniej nie była czarna..

~