Namiot

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
Krzysiek

Namiot

Post autor: Krzysiek »

Cześć!
Mam takie pytanie: czy namiot trzeba załatwiać we własnym zakresie, czy może SKG dysponuje jakąś wypożyczalnią? ;) A może jest gdzieś w Warszawie wypożyczalnia sprzętu turystycznego? Z góry dzięki za odpowiedź!
Paveł

Re: Namiot

Post autor: Paveł »

Niestety wypożyczalni SKG się jeszcze jako takiej nie dorobiło, do tej pory jednak nigdy z namiotami nie było problemu, jadąc na kursówki w stosunkowo dużej grupie uczestników wyjazdu zawsze znajdowało się parę osób, które mają namioty, albo rodzinę/znajomych, którzy mają namioty. Wypożyczalnia (znam tylko te z HiMountain) wcale nie są tanią sprawą. Nie chciałbym robić reklamy, jedynie ew. rekomendację, ale z perspektywy kursu poleciłbym namiot T2 Quechua z Decathlonu, który jest nienajcięższą dwójką w cenie 89 zł, a mi służył cały kurs, potem zawitał w różne zakątki dziwnych gór świata, gdzie też się spisywał nienajgorzej, i służy mi do tej pory.
Krzysiek

Re: Namiot

Post autor: Krzysiek »

Wielkie dzięki za informację! Nie wiem tylko czemu macie obiekcje przed wskazywanie konkretnej marki, większość ludzi tutaj nie zna się na sprzęcie turystycznym, więc wszelkie wskazanie konkretnego sprzętu, który się sprawdził jest bardzo cenne, wiadomo że nie chodzi o reklamę.
ODPOWIEDZ