ZIMÓWKA
Re: ZIMÓWKA
Rozwiewam wątpliwości:
- zimówka kończy się w sobotę, rano w niedzielę powinniście być w domkach
- nie musicie nosić żarcia na tydzień, sugerujemy opracować menu mniej więcej trzydniowe
- w razie czego i na upartego mam namiot (dwójka)
- zimówka kończy się w sobotę, rano w niedzielę powinniście być w domkach
- nie musicie nosić żarcia na tydzień, sugerujemy opracować menu mniej więcej trzydniowe
- w razie czego i na upartego mam namiot (dwójka)
- Marta Cobelto
A ja przypominam:
Ostatnie przed wyjazdem spotkanie, na którym już wszystko podsumujemy --- w najbliższą środę czyli JUTRO o 18.00 na dole w starym BUW.
Proszę o uiszczenie brakujących rat za kurs [3, a niektórzy nawet 2] względnie uregulowanie rachunków ze skarbniczką!!!
do zobaczenia
Ostatnie przed wyjazdem spotkanie, na którym już wszystko podsumujemy --- w najbliższą środę czyli JUTRO o 18.00 na dole w starym BUW.
Proszę o uiszczenie brakujących rat za kurs [3, a niektórzy nawet 2] względnie uregulowanie rachunków ze skarbniczką!!!
do zobaczenia
-
Karolino, w razie czego na upartego dam Ci znać jutro czy nie bylibyśmy przypadkiem tym namiotem zainteresowani... a zanosi się na to, że możemy być.
dzięki, tym bardziej, że widzę, że robisz to z ciężkim sercem

-
Aga, mam pytanie czy Ty swój referat o przyrodzie z kursówki z niskiego masz może w formie elektronicznej 

No cóż, zważywszy że to namiot Cziłała to serce me ciężkie - owszem... Chyba że jeszcze nie oddaliśmy Alpinusa... Obaczę i dam znaćMartaObdarta pisze:Karolino, w razie czego na upartego dam Ci znać jutro czy nie bylibyśmy przypadkiem tym namiotem zainteresowani... a zanosi się na to, że możemy być.

Veto na Alpinusa. A jak chcecie brać cziłałę to też trza Pavła spytać.
Kto nie ma brzucha ten kiepsko
A góry to do niczego są.
A góry to do niczego są.
-
no jak będzie potrzeba mogę zabrać namiot 2 , ale licząc plecak schowany do środka jest on raczej jedynką
-
proszę wszystkich którzy mają już po kursówkach jakieś numery tel do busiarzy z okolicy aby mi je udostępnili
Uwaga! Długo oczekiwany jadłospis już jest gotowy. Wg zasady "lepiej nosić niż się prosić", większość rzeczy nosimy na garbach, ale są też zaplanowane zakupy w terenie. Proszę o uważne czytanie kto i co.
Każdy weźmie (wyjątki: Michał S i Karusia macie osobną listę na samym dole)
- chleb 0,5kg
- kaszka mleczno- ryżowa albo mleczno- wielozbożowa 0,23 kg (uprasza się o nie kupowanie produktu marki "Biedronka")
-gorące kubki, zupki chińskie itp. do zalania - na każdy dzień jedno = 8*0,05=0,4kg Do zupek jemy kanapki, więc nie muszą być jakieś super gęste- makaronowe.
-kiełbasa do obiadków 0,3kg,
-mielonka 0,25 kg (dwie puszki)
- kabanosy 0,5kg,
- bakalie 0,5kg (najlepiej mieszanka studencka),
- 2*pasztet 0,125g = 0,25 kg, (Maciek i Mateusz zamiast pasztetów kupcie 1 dżem)
- 2*serek 0,125g=0,25kg
- warzywko kanapkowe ok 200g (najlepiej sprawdza się ogórek) + 1cebula(każdy!)= razem ok 0,3kg
- puszka groszku + puszka kukurydzy (0,4*2=0,8kg) - Michał P. i Michał B. zamiast tego kupują 2 puszki czerwonej fasolki,
- 3 czekolady - ok. 0,3kg
i teraz skomplikowańsze:
Michał B., Michał P., Maciek- kuskus 0,4kg,
Paweł B., Aga S, ja, Marta Ł- kasza gryczana (opakowanie 4 torebki= 0,4-05kg),
Paweł M., Sylwia, Mateusz, Maciek, Marta C-T - musli 0,4-0,5 kg
Tyle jeśli chodzi o zestaw podstawowy ważący ok. 5,1 kg
Oprócz tego każdy dostanie ode mnie ok. półkilowy prezent- sosy, keczup, plusze, cukier, sól, herbata, i inne takie.
Aha kupcie jeszcze mineralkę - co najmniej 1 litr. Poza tym potrzebujemy termosów litrowych- tak ze 3 sztuki. Kto ma i weźmie? Osoba termosowa będzie miała fory - szybciej wyżremy część jej zapasów.
I obiecana lista dla Karusi i Strzelca:
-chleb 0,5kg
- kaszka mleczno- ryżowa 230g
- 3 gorące kubki (Karusia 2)= 150g
- 200g kabanosa
- paczka kaszy gryczanej po 4 torebki 0,4-0,5kg
- pasztet + serek 2*125g
- warzywek kanapkowych 200g + po 3 pomidory do pierwszego obiadu
- 2 czekolady,
- puszka mielonki ok130g
Uff, mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam i się połapiecie.
Każdy weźmie (wyjątki: Michał S i Karusia macie osobną listę na samym dole)
- chleb 0,5kg
- kaszka mleczno- ryżowa albo mleczno- wielozbożowa 0,23 kg (uprasza się o nie kupowanie produktu marki "Biedronka")
-gorące kubki, zupki chińskie itp. do zalania - na każdy dzień jedno = 8*0,05=0,4kg Do zupek jemy kanapki, więc nie muszą być jakieś super gęste- makaronowe.
-kiełbasa do obiadków 0,3kg,
-mielonka 0,25 kg (dwie puszki)
- kabanosy 0,5kg,
- bakalie 0,5kg (najlepiej mieszanka studencka),
- 2*pasztet 0,125g = 0,25 kg, (Maciek i Mateusz zamiast pasztetów kupcie 1 dżem)
- 2*serek 0,125g=0,25kg
- warzywko kanapkowe ok 200g (najlepiej sprawdza się ogórek) + 1cebula(każdy!)= razem ok 0,3kg
- puszka groszku + puszka kukurydzy (0,4*2=0,8kg) - Michał P. i Michał B. zamiast tego kupują 2 puszki czerwonej fasolki,
- 3 czekolady - ok. 0,3kg
i teraz skomplikowańsze:
Michał B., Michał P., Maciek- kuskus 0,4kg,
Paweł B., Aga S, ja, Marta Ł- kasza gryczana (opakowanie 4 torebki= 0,4-05kg),
Paweł M., Sylwia, Mateusz, Maciek, Marta C-T - musli 0,4-0,5 kg
Tyle jeśli chodzi o zestaw podstawowy ważący ok. 5,1 kg
Oprócz tego każdy dostanie ode mnie ok. półkilowy prezent- sosy, keczup, plusze, cukier, sól, herbata, i inne takie.
Aha kupcie jeszcze mineralkę - co najmniej 1 litr. Poza tym potrzebujemy termosów litrowych- tak ze 3 sztuki. Kto ma i weźmie? Osoba termosowa będzie miała fory - szybciej wyżremy część jej zapasów.
I obiecana lista dla Karusi i Strzelca:
-chleb 0,5kg
- kaszka mleczno- ryżowa 230g
- 3 gorące kubki (Karusia 2)= 150g
- 200g kabanosa
- paczka kaszy gryczanej po 4 torebki 0,4-0,5kg
- pasztet + serek 2*125g
- warzywek kanapkowych 200g + po 3 pomidory do pierwszego obiadu
- 2 czekolady,
- puszka mielonki ok130g
Uff, mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam i się połapiecie.
Ostatnio zmieniony 2009-02-05, 21:37 przez Asia, łącznie zmieniany 6 razy.
-
ja mam tylko zastrzeżenie co do termosów-jak jest możliwość, to niech każdy weźmie termos. jak się okazało na poprzednich kursówkach, były naprawdę potrzebne i zawsze trochę brakło...niestety przyczyniałam się do braków ;/ ale już się poprawiłam i za radą Sebastiana zakupiłam sobie w tesco 0,5l za 18,99 zł 

-
W Realu w Warszawie można kupić termosy na wagę - 3 zł za 100g 
Ja wezmę swój 0,75

Ja wezmę swój 0,75
a ja mam..termos 0,3l...
łłłłoooooo ile jedzenia;)
łłłłoooooo ile jedzenia;)
-
sylwia Ty masz także termos o,5l - upraszam się o zwrot