RAKI postsowieckie oddam w dobre rece

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
Awatar użytkownika
Wojtek

RAKI postsowieckie oddam w dobre rece

Post autor: Wojtek »

Hej,
Wygrzebalem ze skrzyni ze sprzetem roznym dwie pary rakow zza Buga - jedne paskowe (z paskami w zestawie) i jedne automatyczne (tez z paskiem). Poniewaz sa to raki radzieckie (no, rosyjskie, bo ZSRR juz wtedy nie istnial), maja dwie wady:
1. sa dosyc ciezkie
2. sa dosyc tepe
Na wade 1. nie znam lekarstwa (chyba zeby nosic tylko jeden na raz, na jednym bucie, ale to jakos do mnie nie przemawia ;-)), na wade 2. najlepszy jest pilnik do metalu. Maja za to te zalete, ze sa absolutnie nierdzewne (w przeciwienstwe np. do moich nowych Salew :twisted:). Poza tym da sie w nich chodzic (chociaz raczej bez wspinaczki po lodospadach); w tych automatycznych bylem na Elbrusie i nie narzekalem. Ale poniewaz - jak wyzej wspomnialem - dorobilem sie z czasem nowych rakow, a wiecej niz jeden komplet nie jest mi potrzebny, to gdybys ktos chcial posiasc na wlasnosc takie dwie parki, chetnie je oddam. Bywam w klubie, nie bedzie trudno sie umowic. Prosze o kontakt na priva albo na maila (jak ktos ma).

W.
wex

Re: RAKI postsowieckie oddam w dobre rece

Post autor: wex »

Wojtku, może do nowo powstałej klubowej bazy sprzętowej? Będą wtedy służyć (prawie) całemu społeczeństwu:)
Awatar użytkownika
ccrc

Post autor: ccrc »

Hm, a może miałbyś ochotę przekazać je po prostu na rzecz klubu? z pewnością by się przydały, bo tego akurat w Bazie Sprzętowej za dużo nie ma. I korzystaliby wszyscy wedle potrzeb :-D
wex

Post autor: wex »

Ha pierwszy;P

Ale jestem pod wrażeniem naszej 100% zgodności;)
Awatar użytkownika
Wojtek

Post autor: Wojtek »

Nie widze przeszkod. Jesli bede w srode w klubie, przywloke je ze soba. Tylko w przeciwienstwie do innych gazdetow z bazy sprzetowej (jesli dobrze rozumiem jej idee), zalezy mi na tym, zeby w/w raki nie zalegaly u mnie w domu, lecz znalazly nowy przytulek.

W.
Awatar użytkownika
ccrc

Post autor: ccrc »

Kanciapa klubowa wydaje się być przytulnym miejscem :-D

A jeżeli raczkom byłoby tam niewygodnie, zawsze jakiś opiekun się znajdzie :-P

ps. przewaga kanciapy jest taka, że kanciapa nikomu nie mogłaby odmówić wypożyczenia :lol:
ODPOWIEDZ