Cześć!
Dziewczyny -- jakie polecacie plecaki? Jakich plecaków używacie? Szukamy plecaka dla mojej dziewczyny (wzrostu 152 cm). Wg mnie (ale może się mylę?) powininen być w wersji damskiej, taki 60-70 litrów pewnie, dwukomorowy, z bocznymi kieszeniami, dobrym pasem biodrowym i (nad)piersiowym.
Byliśmy w Podróżniku i podobało nam się plecaków sztuk jedna: Karrimor Monsoon. Miał wszystko, co powyżej i dobrze leżał. Generalnie wziąłbym, ale przed chwilą czytałem jakieś opinie na ngt.pl i gdzieś indziej też i opinie o Karrimorze są bardzo zróżnicowane. Jakie są Wasze doświadczenia?
Pozdr!
M.
Plecak dla niewiasty
Re: Plecak dla niewiasty
Zapomniałem dodać, że plecak ma być oczywiście na wypady plecakowo-namiotowe trekingowe w góry 

Re: Plecak dla niewiasty
Mam Berghausa Antaeus 60 + 10 litrów, ma wszystko co wymieniłeś i rewelacyjny system nośny (BioFit się nazywa), rewelacyjny! Bardzo wygodny i dobry nawet dla naprawdę niskich osób (jestem wzrostu Twojej dziewczyny). Jestem z niego bardzo zadowolona i polecam. Jedyny minus: klapa górna nie jest regulowana, więc trochę to zmniejsza dodatkową pojemność.
Co do Karrimorów to moim zdaniem ich jakość mocno spadła i nie są w tej chwili warte swojej ceny, ale tu się powinni wypowiedzieć aktualni użytkownicy tych plecaków.
Polecałabym jeszcze Deutera, ale są cholernie drogie.
Co do Karrimorów to moim zdaniem ich jakość mocno spadła i nie są w tej chwili warte swojej ceny, ale tu się powinni wypowiedzieć aktualni użytkownicy tych plecaków.
Polecałabym jeszcze Deutera, ale są cholernie drogie.
Marta 'koksik' Michalska aka 'króliczek'