Plecak dla niewiasty

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
Narcyz

Plecak dla niewiasty

Post autor: Narcyz »

Cześć!

Dziewczyny -- jakie polecacie plecaki? Jakich plecaków używacie? Szukamy plecaka dla mojej dziewczyny (wzrostu 152 cm). Wg mnie (ale może się mylę?) powininen być w wersji damskiej, taki 60-70 litrów pewnie, dwukomorowy, z bocznymi kieszeniami, dobrym pasem biodrowym i (nad)piersiowym.

Byliśmy w Podróżniku i podobało nam się plecaków sztuk jedna: Karrimor Monsoon. Miał wszystko, co powyżej i dobrze leżał. Generalnie wziąłbym, ale przed chwilą czytałem jakieś opinie na ngt.pl i gdzieś indziej też i opinie o Karrimorze są bardzo zróżnicowane. Jakie są Wasze doświadczenia?

Pozdr!
M.
Narcyz

Re: Plecak dla niewiasty

Post autor: Narcyz »

Zapomniałem dodać, że plecak ma być oczywiście na wypady plecakowo-namiotowe trekingowe w góry :-)
Awatar użytkownika
koksik

Re: Plecak dla niewiasty

Post autor: koksik »

Mam Berghausa Antaeus 60 + 10 litrów, ma wszystko co wymieniłeś i rewelacyjny system nośny (BioFit się nazywa), rewelacyjny! Bardzo wygodny i dobry nawet dla naprawdę niskich osób (jestem wzrostu Twojej dziewczyny). Jestem z niego bardzo zadowolona i polecam. Jedyny minus: klapa górna nie jest regulowana, więc trochę to zmniejsza dodatkową pojemność.

Co do Karrimorów to moim zdaniem ich jakość mocno spadła i nie są w tej chwili warte swojej ceny, ale tu się powinni wypowiedzieć aktualni użytkownicy tych plecaków.
Polecałabym jeszcze Deutera, ale są cholernie drogie.
Marta 'koksik' Michalska aka 'króliczek'
ODPOWIEDZ