Zimówka 2011
Zimówka 2011
Witam,
wraz z odwilżą można nieco cieplej pomyśleć o nadchodzącej zimówce.
Jak wicie, odbędzie się ona w tym roku zgodnie z harmonogramem kursu, czyli 5-12 lutego.
Jest to pierwszy wasz wspólny tak długi wyjazd, na dodatek przypadający na okoliczności pogodowe z reguły raczej nie sprzyjające spacerom. Dlatego postaramy się przygotować do wyjazdu solidnie.
W związku z tym zapraszam na pierwsze spotkanie organizacyjne, które odbędzie się w najbliższą środę, 12 stycznia, po wykładzie kursowym. Ustalimy sobie przed-ostateczny skład, w związku z czym obecność wszystkich kursantów jest zdecydowanie obowiązkowa.
Jeżeli z jakiś baardzo poważnych przyczyn ktoś nie może przyjść na zebranie, a na zimówkę się wybiera - proszę uprzednio (czyli przed zebraniem, a nie po) o kontakt mailowy / telefoniczny.
Innymi słowy - po 12.01 nie przewiduje się możliwości dopisania do listy kursanckiej.
pozdrawiam i dozobaczenia,
PM>
orlaperc (at) gmail.com
502 852 445
wraz z odwilżą można nieco cieplej pomyśleć o nadchodzącej zimówce.
Jak wicie, odbędzie się ona w tym roku zgodnie z harmonogramem kursu, czyli 5-12 lutego.
Jest to pierwszy wasz wspólny tak długi wyjazd, na dodatek przypadający na okoliczności pogodowe z reguły raczej nie sprzyjające spacerom. Dlatego postaramy się przygotować do wyjazdu solidnie.
W związku z tym zapraszam na pierwsze spotkanie organizacyjne, które odbędzie się w najbliższą środę, 12 stycznia, po wykładzie kursowym. Ustalimy sobie przed-ostateczny skład, w związku z czym obecność wszystkich kursantów jest zdecydowanie obowiązkowa.
Jeżeli z jakiś baardzo poważnych przyczyn ktoś nie może przyjść na zebranie, a na zimówkę się wybiera - proszę uprzednio (czyli przed zebraniem, a nie po) o kontakt mailowy / telefoniczny.
Innymi słowy - po 12.01 nie przewiduje się możliwości dopisania do listy kursanckiej.
pozdrawiam i dozobaczenia,
PM>
orlaperc (at) gmail.com
502 852 445
Re: Zimówka 2011
Najmilsi,
węicej informacji o zimówce już na stronach skg: http://www.skg.uw.edu.pl/harmonogram-zaj/616.
Do przyszłej środy Maja Stelmach zbiera od was dobrowolne datki na ratowanie Polskich Kolei Państwowych.
Widzimy się w najbliższą środę, 19 stycznia, po wykładzie kursowym. Między innymi:
- zamkniemy listę uczestników
- dowiemy się jak dojedziemy
- podzielimy się zadaniami
- oraz tematami do omówienia
dozobaczenia!
węicej informacji o zimówce już na stronach skg: http://www.skg.uw.edu.pl/harmonogram-zaj/616.
Do przyszłej środy Maja Stelmach zbiera od was dobrowolne datki na ratowanie Polskich Kolei Państwowych.
Widzimy się w najbliższą środę, 19 stycznia, po wykładzie kursowym. Między innymi:
- zamkniemy listę uczestników
- dowiemy się jak dojedziemy
- podzielimy się zadaniami
- oraz tematami do omówienia
dozobaczenia!
-
Zatem zbieram zaliczkę na bilety.
Po 50 zł do środy (19.01). Jeśli macie możliwość, proszę wpłaćcie mi na konto.
Dane: 81105019241000002307602769, Maja Stelmach ul. Keniga 8 m 24 02-495 Warszawa.
W tytule prosiłabym o imię, nazwisko i czy jesteście studentami lub czy przysługuje Wam inny rodzaj ulgi. info tu: http://www.pkp.pl/node/2153
Można mnie też złapać we wtorek i środę na mieście i na spotkaniu, bylebym nie musiała w środę wieczorem wychodzić z grubą sumą w kieszeni.

Dane: 81105019241000002307602769, Maja Stelmach ul. Keniga 8 m 24 02-495 Warszawa.
W tytule prosiłabym o imię, nazwisko i czy jesteście studentami lub czy przysługuje Wam inny rodzaj ulgi. info tu: http://www.pkp.pl/node/2153
Można mnie też złapać we wtorek i środę na mieście i na spotkaniu, bylebym nie musiała w środę wieczorem wychodzić z grubą sumą w kieszeni.

-
To może jeszcze najszybszy kontakt do mnie: 507 373 917
Siemanko,
Czy wiadomo już kiedy wyjeżdżamy ? Czy wyjeżdżamy już piątek wieczorem, czy w sobote(rano/wieczorem) ?
Dominik
Czy wiadomo już kiedy wyjeżdżamy ? Czy wyjeżdżamy już piątek wieczorem, czy w sobote(rano/wieczorem) ?
Dominik
-
Miałam szukać transportu na noc z piątku na sobotę i takowy znalazłam. Wszystkich pracujących do późna mogę uspokoić, że pociąg będzie dopiero koło północy - oczywiście o ile ta opcja przejdzie. 

-
Złamałam łapę, i to chyba znaczy, że do Zimówki się nie zrosnę
wypisuję się 

-
Hej,
chciałbym tylko zauważyć, że dotychczas 15 osób wpłaciło II ratę za kurs, a więcej osób chce jechać na zimówkę. Są to:
Bronisz Tomasz
Dąbrowski Dominik
Gadomska Hanna
Górski Jan
Górski Michał
Kurek Olga
Lipińska Katarzyna
Nowaczyńska Olga
Olechowska Emilia
Olszewski Rafał
Ołów Monika
Sarnacki Łukasz
Stelmach Maja
Warchałowski Maciej
Wolszczak Tomasz
Jest możliwa wpłata drugiej raty na konto:
53124061751111001027086646
Aleksandra Krawczyk
Chciałbym przypomnieć, że wpłacenie II raty jest warunkiem koniecznym do pojechania na zimówkę!
chciałbym tylko zauważyć, że dotychczas 15 osób wpłaciło II ratę za kurs, a więcej osób chce jechać na zimówkę. Są to:
Bronisz Tomasz
Dąbrowski Dominik
Gadomska Hanna
Górski Jan
Górski Michał
Kurek Olga
Lipińska Katarzyna
Nowaczyńska Olga
Olechowska Emilia
Olszewski Rafał
Ołów Monika
Sarnacki Łukasz
Stelmach Maja
Warchałowski Maciej
Wolszczak Tomasz
Jest możliwa wpłata drugiej raty na konto:
53124061751111001027086646
Aleksandra Krawczyk
Chciałbym przypomnieć, że wpłacenie II raty jest warunkiem koniecznym do pojechania na zimówkę!
Tu odpowiedzialny za ubezpieczenie. Żeby załatwić moje sprawy, bardzo proszę, żeby WSZYSCY KURSANCI JADĄCY NA ZIMÓWKĘ WYSŁALI MI NA MAILA ZESTAW IMIĘ I NAZWISKO+PESEL+ADRES ZAMELDOWANIA
mój mail: aleksander03@gmail.com
+ instruktorzy mają swoje ubezpieczenie, tak?
mój mail: aleksander03@gmail.com
+ instruktorzy mają swoje ubezpieczenie, tak?
-
Nie ma rezerwacji przedziałów, nie ma biletów grupowych - tzw. pani w okienku powiedziała, że na ten pociąg od 3 lat nie ma ani rezerwacji przedziałów, ani biletów grupowych. Wcześniejszy transport pociągiem ma dwie przesiadki, dwóch przewoźników i jesteśmy przed 6 rano na miejscu, a późniejszy jest już zajęciem sporej części soboty. Zatem cena TLK do Grybowa bez zniżki grupowej i z ryzykiem braku miejsc siedzących wzrasta do 59 zł za bilet normalny i 29 zł za bilet studencki.
Podsumowując wpłaty zaliczki za transport:
1) Tomek Wolszczak
2) Jasiek Górski
3) Michał Górski
4) Olga Kurek
5) Łukasz Sarnacki
6) Gosia Bartnicka
7) Monika Ołów
8) Maciek Warchałowski
9) Tomek Bronisz
10) Adam Luchciński
11) Hania Gadomska
12) Olek Szczęsny
13) Kasia Lipińska
14) Rafał Olszewski
15) Olga Nowaczyńska
16) Maja Stelmach
Nie są jeszcze zdecydowani:
Dominik Dąbrowski
Piotr Brzeziński
Czarek
Podsumowując wpłaty zaliczki za transport:
1) Tomek Wolszczak
2) Jasiek Górski
3) Michał Górski
4) Olga Kurek
5) Łukasz Sarnacki
6) Gosia Bartnicka
7) Monika Ołów
8) Maciek Warchałowski
9) Tomek Bronisz
10) Adam Luchciński
11) Hania Gadomska
12) Olek Szczęsny
13) Kasia Lipińska
14) Rafał Olszewski
15) Olga Nowaczyńska
16) Maja Stelmach
Nie są jeszcze zdecydowani:
Dominik Dąbrowski
Piotr Brzeziński
Czarek
Trudno, módlmy się żeby pociąg wogóle chciał jechać wtedy kiedy my.
Swoją drogą ciekawe co ta przysłowiowa pani wie o PKP, skoro ten pociąg kursuje dopiero od grudnia 2010, więc jakim sposobem może być wyłączony ze wszystkiego od trzech lat ?
No ale w takim razie trzeba się rozejrzeć za innymi atrakcyjnymi ofertami dla form przetrwalnikowych homo sapiens podróżujących PKP.Wszystkie są wymienione na www. Może niekoniecznie musimy kupować od razu normalne bilety ?
Do zobaczenia w środę o 18:30 w starym BUWie.
Swoją drogą ciekawe co ta przysłowiowa pani wie o PKP, skoro ten pociąg kursuje dopiero od grudnia 2010, więc jakim sposobem może być wyłączony ze wszystkiego od trzech lat ?
No ale w takim razie trzeba się rozejrzeć za innymi atrakcyjnymi ofertami dla form przetrwalnikowych homo sapiens podróżujących PKP.Wszystkie są wymienione na www. Może niekoniecznie musimy kupować od razu normalne bilety ?
Do zobaczenia w środę o 18:30 w starym BUWie.
Bardzo proszę wszelki sprzęt kursowy (wiadra, kociołi, siekierki, tasaki, apteczki itd) o pojawienie się na jutrzejszym spotkaniu,
zwłaszcza prośba do apteczki sprzętowej i ludzkiej.
zwłaszcza prośba do apteczki sprzętowej i ludzkiej.
Na stronie zimówki zamieściłem już informacje odnośnie przydziału zadań, temat gawędy oraz miejsc do oprowadzenia: http://www.skg.uw.edu.pl/harmonogram-zaj/616
uwaga, są pewne zmiany, niektórym w tym dobrobycie przybyło,
zwłaszcza wczorajszym nieobecnym i spóźnionym,
proszę o szczególną uwagę zwłaszcza:Czarka, Smukłego, Jana G z Braci G, drugiego brata takowoż, Kasi, Rafała, Maćka oraz Olgi.
Z rzeczy ważnych, dwie osoby które jadą na zimówkę podobno jeszcze nie wpłaciły pieniążków Mai, proszę się więc natychmiast ze wskazaną skontaktować i zadośćuczynić.
Istnieje jeszcze zbiór czterech osób, które nie wpłaciły raty za kurs,
również proszę o kontakt z kierownictwem kursu,
osoby bez wpłaty zostaną zwrócone z dworca.
Proszę o umieszczanie wszystkich informacji organizacyjnych w sposób czytelny na niniejszym wątku oraz o zapoznawanie się z nimi ze zrozumieniem.
uwaga, są pewne zmiany, niektórym w tym dobrobycie przybyło,
zwłaszcza wczorajszym nieobecnym i spóźnionym,
proszę o szczególną uwagę zwłaszcza:Czarka, Smukłego, Jana G z Braci G, drugiego brata takowoż, Kasi, Rafała, Maćka oraz Olgi.
Z rzeczy ważnych, dwie osoby które jadą na zimówkę podobno jeszcze nie wpłaciły pieniążków Mai, proszę się więc natychmiast ze wskazaną skontaktować i zadośćuczynić.
Istnieje jeszcze zbiór czterech osób, które nie wpłaciły raty za kurs,
również proszę o kontakt z kierownictwem kursu,
osoby bez wpłaty zostaną zwrócone z dworca.
Proszę o umieszczanie wszystkich informacji organizacyjnych w sposób czytelny na niniejszym wątku oraz o zapoznawanie się z nimi ze zrozumieniem.
-
Wnioski o przejazd na biletach grupowych zostały przyjęte. 
Jedziemy tak:
W góry (5.02.2011):
Warszawa Wschodnia (1.16) - Kraków Główny (6.36)
Kraków Główny (7.16) - Grybów (9.47)
Z gór (12.02.2011):
Grybów (15.57) - Tarnów (17.15)
Tarnów (18.32) - Warszawa Centralna (22.50)
Łącznie w obie strony z dojazdami busami z i do stacji kolejowej i z rezerwacją przedziałów płacimy około (po wstępnej rozmowie z panem busiarzem):
85 zł- studenci
115 zł - normalni
Większość płaciła już 50 zł zaliczki. Prosiłabym o dopłacenie jeszcze 40 zł przez studentów i 70 zł pozostałych normalnych. Trochę z górką zapewne, ale po zakupieniu biletów resztę wrzucę do wspólnej kasy (jeśli taka powstanie) lub pooddaję.
Nr mojego konta wyżej podany, telefon również. Jeśli ktoś korzysta z opcji przelew, prosiłabym o przelanie pieniędzy do wtorku, fizycznie w Warszawie będę od środy - mogę odebrać pieniądze również jakoś na mieście.

Jedziemy tak:
W góry (5.02.2011):
Warszawa Wschodnia (1.16) - Kraków Główny (6.36)
Kraków Główny (7.16) - Grybów (9.47)
Z gór (12.02.2011):
Grybów (15.57) - Tarnów (17.15)
Tarnów (18.32) - Warszawa Centralna (22.50)
Łącznie w obie strony z dojazdami busami z i do stacji kolejowej i z rezerwacją przedziałów płacimy około (po wstępnej rozmowie z panem busiarzem):
85 zł- studenci
115 zł - normalni
Większość płaciła już 50 zł zaliczki. Prosiłabym o dopłacenie jeszcze 40 zł przez studentów i 70 zł pozostałych normalnych. Trochę z górką zapewne, ale po zakupieniu biletów resztę wrzucę do wspólnej kasy (jeśli taka powstanie) lub pooddaję.
Nr mojego konta wyżej podany, telefon również. Jeśli ktoś korzysta z opcji przelew, prosiłabym o przelanie pieniędzy do wtorku, fizycznie w Warszawie będę od środy - mogę odebrać pieniądze również jakoś na mieście.
Dziękuję wszystkim za wysłanie danych do ubezpieczenia.Piotr Brzeziński, Rafał Olszewski i Dominik Dąbrowski - jesteście ostatni, przypominam: wyślijcie mi na adres aleksander03@gmail.com adres zameldowania, pesel oraz imię i nazwisko.
Pozdrawiam
Pozdrawiam