Tym samym Łuk Karpat doczekał się pierwszej kobiety
Więcej info na:
http://www.kultury.org/karpaty
Czekamy na pierwsze przejście zimowe...
Planujesz to, lub kto inny? Czesto chodze zima po ukrainskich karpatach i nie widze jak mozna zrobic caly luk jednej zimy.Sołtys pisze:Joke, powiadasz? Zobaczymy...Anonymous pisze:Joke.
Michal Brzozowski. Zablokuj pisanie jako gosc, po co straszysz.Maciej Egermeier pisze:Drogi gościu. Proszę przedstaw się. Inaczej twoje posty będą usuwane.
I to jest słuszny postulat. Mnie też się zdarzało pisywać jako "Gość", z przyzwyczajenia, bo na innych forach pisanie bez zalogowania nie jest możliwe, a z kolei wejście na stronę forum SKG nie powoduje automatycznego zalogowania.Anonymous pisze: Zablokuj pisanie jako gosc, po co straszysz.
Chwilowo nie mam czasu na długie wypady. Ale myślę, że możliwe byłoby wykonanie przejścia "nieczystego" zimowego. Zacząć 1 listopada i skończyć na przełomie marca i kwietnia. Natomiast dobry szybkobiegacz na turówkach może zrobiłby to w 3 miesiące, nawet ze wsparciem z zewnątrz, dowożącym mu zaopatrzenie...Anonymous pisze:Planujesz to, lub kto inny? Czesto chodze zima po ukrainskich karpatach i nie widze jak mozna zrobic caly luk jednej zimy.
To prawda. Podobnie jest na całym świecie, z uwzględnieniem różnicy pór roku na obu półkulach.Wojtek pisze:tam chyba uznaje sie po prostu zakres kalendarzowy, prawda?
W.