Kursówka 15-16 XI
Kursówka 15-16 XI
Zapraszam na nastepna kursowke, ktora odbedzie sie w dniach 15-16 listopada (wyjazd 14 XI w nocy, powrot 17 XI wczesnie rano). Na razie najwazniejsza informacja jest taka, ze pierwsze (krociutkie) spotkanie informacyjno-organizacyjne odbedzie sie w najblizsza srode, 5 XI, bezposrednio po wykladzie, a przed spotkaniem organizacyjnym Marty i Karoliny. Nie potrwa dlugo: poznacie na nim pare podstawowych informacji nt wyjazdu i otrzymacie pierwsze zadania do wykonania. Drugie - wazniejsze - spotkanie odbedzie sie tydzien pozniej, 12 XI, ale o nim bedzie jeszcze czas napisac.
Pozdrawiam i zapraszam.
W.
Pozdrawiam i zapraszam.
W.
Re: Kursówka 15-16 XI
Podciagne wyzej, latwiej bedzie zwrocic uwage na ten watek...
Bez wzgledu na to, co Mariusz za tydzien opowie nam o sprzecie, chcialem uczestnikow uczulic, ktore gadzety beda nam absolutnie niezbedne:
- mapa Gorcow, najlepiej w skali 1:50 000
- kompas
- latarka, najlepiej czolowka; poniewaz bedzie sporo chodzenia po ciemku (wiadomo, listopad - dzien krotki), koniecznie wezcie zapasowy komplet (albo dwa) baterii
- notesik i dlugopis
- zapalki/zapalniczka
- swieczka (przyda sie do rozpalania ogniska)
Bez tych paru drobiazgow nie macie sie co pokazywac na kursowce
.
Przypominam o pieniadzach za tydzien - zrobimy zbiorke 40-50 zl na bilety (autobusowe lub kolejowe - zobaczymy, co nam Magda wyszuka) i wyznaczymy ochotnika
, ktory nam te bilety kupi. Do Magdy w tym miejscu prosba - przy okazji wyszukiwania polaczen zorientuj sie rowniez w cenach biletow (normalnych i ulgowych).
W.
- mapa Gorcow, najlepiej w skali 1:50 000
- kompas
- latarka, najlepiej czolowka; poniewaz bedzie sporo chodzenia po ciemku (wiadomo, listopad - dzien krotki), koniecznie wezcie zapasowy komplet (albo dwa) baterii
- notesik i dlugopis
- zapalki/zapalniczka
- swieczka (przyda sie do rozpalania ogniska)
Bez tych paru drobiazgow nie macie sie co pokazywac na kursowce
Przypominam o pieniadzach za tydzien - zrobimy zbiorke 40-50 zl na bilety (autobusowe lub kolejowe - zobaczymy, co nam Magda wyszuka) i wyznaczymy ochotnika
W.
Osoba zarządzająca sprzętem może sobie zanotować,że mam namiot dla 2, w porywach 3 osób. I poproszę o kontakt wspomnianą Magdę - w celu skomunikowania połączeń 
Hmm... Widze, ze wkradlo sie nam tu male nieporozumienie. Namioty nie beda potrzebne. Tak jak tlumaczylem bodajze Sebastianowi, nie ma ZAKAZU zabierania namiotow, ale jesli nie trzeba ich dzwigac - to po co? Nocujemy w bacowce.
W.
W.
Super!
Z przyczyn oczywistych jestem niedoinformowana
Z przyczyn oczywistych jestem niedoinformowana
-
Aga
A mógłby ktoś napisać co ciekawego i ważnego mówiono na spotkaniu informacyjnym? I jaki jest z grubsza wstępny koszt?:-)
Przede wszystkim na spotkania informacyjne nalezy PRZYCHODZIC
. Bo ciekawych rzeczy bylo mnostwo. Zapraszam w nastepna srode. Obecnosc obowiazkowa. Wtedy tez poznamy cos na ksztalt kosztorysu, bo Magda do tego czasu zrobi rozeznanie w mozliwosciach dojazdu.
W.
W.
Hmm... Referaty... Nie ma jakiejs reguly, ale 10-15 minut byloby OK. Wazne, co powiesz i jak, a nie ile czasu ci to zajmie.
W.
W.
-
fractalface
- Kontakt:
Hello,
chciałem tylko powiedzieć, że uwzględnijcie w jadłospisie, że ja nie jem mięsa. W sumie to pewnie i tak sam sobie kupię żarcie ale wysyłam takie info co by procenty w wyliczeniach się zgadzały. Rozumiem, że referaty przygotowujemy dopiero na wyjazd a nie na tą środę
see ya soon,
Sebastian
chciałem tylko powiedzieć, że uwzględnijcie w jadłospisie, że ja nie jem mięsa. W sumie to pewnie i tak sam sobie kupię żarcie ale wysyłam takie info co by procenty w wyliczeniach się zgadzały. Rozumiem, że referaty przygotowujemy dopiero na wyjazd a nie na tą środę
see ya soon,
Sebastian
Tak, referaty sa na wyjazd, nie na jutro.
Szkoda ze wczesniej nie dales znac, ze nie jesz miesa. Zrobilbys jadlospis dla wszystkich
.
W.
Szkoda ze wczesniej nie dales znac, ze nie jesz miesa. Zrobilbys jadlospis dla wszystkich
W.
Wojtku, a czy na kursowki wciaz zabiera sie waletow? 
pozdrowienia! kasica
pozdrowienia! kasica
To chyba kwestia indywidualnego podejscia. Ja zwykle nie zabieram, a tym razem jest mi to szczegolnie nie na reke. Mam stosunkowo mala grupe i wyjatkowo liczna kadre. Nie chcialbym, zeby kursanci byli w mniejszosci
. Tak ze - bez urazy, ale nic z tego.
W.
W.
spoko, tak tylko sie zastanawialam 
udanego wyjazdu zatem!
udanego wyjazdu zatem!