Dziś Wieżyca!
Dziś Wieżyca!
Gwoli ścisłości przypominam, że dziś jest początek roku akademickiego a do tego środa:) więc tradycyjnie spotykamy się w Wieżycy. Trudno mi określić o której start, ja mam zamiar się pojawić przed 19.
Do zobaczenia!
Do zobaczenia!
Re: Dziś Wieżyca!
Tym co nie byli przekazuję dwie wieści:
1. Wieżycę wyremontowali (co prawda to nie remont z gatunku tych "gruntownych";p) i poziom -1 nie wygląda już jak opuszczona piwnica. Poza tym jakaś muzyka się sączy z głośników. Generalnie na plus.
2. Mimo tego szybko przenieśliśmy się do Gosi i Karoliny żeby pownosić kilka szaf do ich nowego mieszkania; w ramach rewanżu mamy już lokal na tegoroczną imprezę karnawałową;p
W sumie to moglibyśmy nawet zająć jeden z pokoi jako filię siedziby...
1. Wieżycę wyremontowali (co prawda to nie remont z gatunku tych "gruntownych";p) i poziom -1 nie wygląda już jak opuszczona piwnica. Poza tym jakaś muzyka się sączy z głośników. Generalnie na plus.
2. Mimo tego szybko przenieśliśmy się do Gosi i Karoliny żeby pownosić kilka szaf do ich nowego mieszkania; w ramach rewanżu mamy już lokal na tegoroczną imprezę karnawałową;p
W sumie to moglibyśmy nawet zająć jeden z pokoi jako filię siedziby...
Przynajmniej karnawałówka będzie tupać Adamowi i sąsiadeczki nie będą się złościć 
Ja jestem za dwupiętrowym Sylwestrem... Może jakiś sąsiadów wkręcimy w zabawę 
-
Litrowyy
Ty ty ty!
PRoszę tu nie robić konkurencji sylwestrowej i się zapisać na jedyny właściwy.
PRoszę tu nie robić konkurencji sylwestrowej i się zapisać na jedyny właściwy.
Re: Wczoraj Wieżyca!
Witam. W ostatnią środę ok. 23 "delikatnie" wyproszono wytrwalych z Wieżycy. Przenieśliśmy się do Irish Pubu przy Jerozolimskich. Ja tam wytrwalem do 24 reszta pewnie dluzej. I nikt nie zamierzal nas wyrzucać, nawet herbate zrobili mi uśmiechem na twarzy. Wprawdzie Piwo kosztowao tam 7 zl, ale w Huppy hours (12-17) jest za 5,50. Skladam wniosek o zmiane lokalu!!!
Nie koniecznie na Irish Pubu, ale każdy gdzie nie mowią ze grzańca i herbaty latem nie ma!!!:)
Aha-dla milośników-widziaem szachy ale ze starego przyzwyczajenia z wiezycy balem sie na razie je dotknąć:)
Nie koniecznie na Irish Pubu, ale każdy gdzie nie mowią ze grzańca i herbaty latem nie ma!!!:)
Aha-dla milośników-widziaem szachy ale ze starego przyzwyczajenia z wiezycy balem sie na razie je dotknąć:)
Mirek von Niemiroff vel Niemirek
- Maciej Egermeier
- Kontakt:
No to zaproponuj jakiś alternatywny lokal. Żeby piwo było tanie, żeby było w miarę blisko, żeby w razie czego można było zrobić śpiewanki.....
Nie jest łatwo.
Pozdro
Nie jest łatwo.
Pozdro
Maciek
Lej, lej się chmieeeelu, nieś muzyką po bukowym leeeeesie....
Wdrożenia Google Apps Mindjet MindManager
Wczoraj co prawda nie przywitał nas okrzyk "Panie kolego, ale żeby było jasne, o 23 wychodzimy!" i pozwolono posiedzieć nawet do okolic północy. Ale mimo wszystko popieram Mirka, że warto przynajmniej zacząć rozglądać się za nowym lokalem. W Wieżycy mi przeszkadza głównie, hmm, "wystrój sali";) czyli piwnica. Nie jesteśmy w końcu w Austrii.
Tylko jakie jeszcze mamy możliwości? Knajpa musi być:
- o dużej pojemności, ew. z możliwością elastycznej rezerwacji (= czasem przychodzi nas 5 osób, czasem 30)
- z niedrogim piwkiem
- w zasięgu 15 min marszu z Siedziby
- "dobrze wentylowana" - żeby wykluczyć pewną knajpę przy Dworcu Powiśle
Słabo znam knajpy okolic Kampusu, może macie jakieś propozycje? Co do Irish Pubu to obawiam się małej pojemności; Gosia wspominała kiedyś o Indeksie... Co jeszcze?
Tylko jakie jeszcze mamy możliwości? Knajpa musi być:
- o dużej pojemności, ew. z możliwością elastycznej rezerwacji (= czasem przychodzi nas 5 osób, czasem 30)
- z niedrogim piwkiem
- w zasięgu 15 min marszu z Siedziby
- "dobrze wentylowana" - żeby wykluczyć pewną knajpę przy Dworcu Powiśle
Słabo znam knajpy okolic Kampusu, może macie jakieś propozycje? Co do Irish Pubu to obawiam się małej pojemności; Gosia wspominała kiedyś o Indeksie... Co jeszcze?
- Maciej Egermeier
- Kontakt:
Index odpada. Mało miejsca, zadymione i zwykle głośno.... bleeee 
Maciek