Dziś Wieżyca!

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
wex

Dziś Wieżyca!

Post autor: wex »

Gwoli ścisłości przypominam, że dziś jest początek roku akademickiego a do tego środa:) więc tradycyjnie spotykamy się w Wieżycy. Trudno mi określić o której start, ja mam zamiar się pojawić przed 19.
Do zobaczenia!
Karuś

Re: Dziś Wieżyca!

Post autor: Karuś »

19:00 si!
wex

Tym co nie byli przekazuję dwie wieści:
1. Wieżycę wyremontowali (co prawda to nie remont z gatunku tych "gruntownych";p) i poziom -1 nie wygląda już jak opuszczona piwnica. Poza tym jakaś muzyka się sączy z głośników. Generalnie na plus.
2. Mimo tego szybko przenieśliśmy się do Gosi i Karoliny żeby pownosić kilka szaf do ich nowego mieszkania; w ramach rewanżu mamy już lokal na tegoroczną imprezę karnawałową;p
W sumie to moglibyśmy nawet zająć jeden z pokoi jako filię siedziby...
Awatar użytkownika
Karusia

Post autor: Karusia »

Przynajmniej karnawałówka będzie tupać Adamowi i sąsiadeczki nie będą się złościć :)
Awatar użytkownika
YETI
Kontakt:

Post autor: YETI »

Ja jestem za dwupiętrowym Sylwestrem... Może jakiś sąsiadów wkręcimy w zabawę :mrgreen:
Litrowyy

Post autor: Litrowyy »

Ty ty ty!
PRoszę tu nie robić konkurencji sylwestrowej i się zapisać na jedyny właściwy.
Awatar użytkownika
Paxek
Kontakt:

Re: Wczoraj Wieżyca!

Post autor: Paxek »

Witam. W ostatnią środę ok. 23 "delikatnie" wyproszono wytrwalych z Wieżycy. Przenieśliśmy się do Irish Pubu przy Jerozolimskich. Ja tam wytrwalem do 24 reszta pewnie dluzej. I nikt nie zamierzal nas wyrzucać, nawet herbate zrobili mi uśmiechem na twarzy. Wprawdzie Piwo kosztowao tam 7 zl, ale w Huppy hours (12-17) jest za 5,50. Skladam wniosek o zmiane lokalu!!!
Nie koniecznie na Irish Pubu, ale każdy gdzie nie mowią ze grzańca i herbaty latem nie ma!!!:)
Aha-dla milośników-widziaem szachy ale ze starego przyzwyczajenia z wiezycy balem sie na razie je dotknąć:)
Mirek von Niemiroff vel Niemirek
Awatar użytkownika
Maciej Egermeier
Kontakt:

Post autor: Maciej Egermeier »

No to zaproponuj jakiś alternatywny lokal. Żeby piwo było tanie, żeby było w miarę blisko, żeby w razie czego można było zrobić śpiewanki.....
Nie jest łatwo.

Pozdro
Maciek
Lej, lej się chmieeeelu, nieś muzyką po bukowym leeeeesie....
Wdrożenia Google Apps Mindjet MindManager
wex

Wczoraj co prawda nie przywitał nas okrzyk "Panie kolego, ale żeby było jasne, o 23 wychodzimy!" i pozwolono posiedzieć nawet do okolic północy. Ale mimo wszystko popieram Mirka, że warto przynajmniej zacząć rozglądać się za nowym lokalem. W Wieżycy mi przeszkadza głównie, hmm, "wystrój sali";) czyli piwnica. Nie jesteśmy w końcu w Austrii.

Tylko jakie jeszcze mamy możliwości? Knajpa musi być:
- o dużej pojemności, ew. z możliwością elastycznej rezerwacji (= czasem przychodzi nas 5 osób, czasem 30)
- z niedrogim piwkiem
- w zasięgu 15 min marszu z Siedziby
- "dobrze wentylowana" - żeby wykluczyć pewną knajpę przy Dworcu Powiśle ;)

Słabo znam knajpy okolic Kampusu, może macie jakieś propozycje? Co do Irish Pubu to obawiam się małej pojemności; Gosia wspominała kiedyś o Indeksie... Co jeszcze?
Awatar użytkownika
Maciej Egermeier
Kontakt:

Post autor: Maciej Egermeier »

Index odpada. Mało miejsca, zadymione i zwykle głośno.... bleeee :-P
Maciek
Lej, lej się chmieeeelu, nieś muzyką po bukowym leeeeesie....
Wdrożenia Google Apps Mindjet MindManager
ODPOWIEDZ