narciarska niedziela

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
Paveł

narciarska niedziela

Post autor: Paveł »

Z cyklu: "kolejny cykl jednorazowego wydarzenia" zaprasza się na
narciarską niedzielę
czyli szusując, suwając i człapiąc po Kabackim Lesie na nartach biegowych

Warto przynieść własny sprzęt, ale bezsprzętowcy też mają dobrze- w miejscowym Parku Kultury w Powsinie funkcjonuje wypożyczalnia sprzętu- cały komplet na dwie godziny to wydatek 5 zł (konieczność posiadania dowodu tożsamości oraz wspomnianych 5 zł, lub wielokrotności)

start- niedziela, 18 stycznia 2009 godz. 10:00, Park Kultury w Powsinie, spotkanie
pod wypożyczalnią sprzętu narciarskiego. Szacowany czas białego szlaeństwa- ok 3 godz. Dojazd do Parku- z centrum autobusem 519, albo metrem do stacji Kabaty, a potem kawał na piechotę. Chętnych proszę o uprzedzający kontakt.

Paweł Marciniak
502 852 445
pawel.marciniak (at) skg.uw.edu.pl
Awatar użytkownika
ccrc

Re: narciarska niedziela

Post autor: ccrc »

Mam nadzieję, że tym razem nie planujesz wracać z wycieczki na piechotę i nie będziesz znów po dołach jeździł :lol:

Jestem na 100% :mrgreen:
Paveł

zamiaru takowego nigdy nie miałem, to raczej życie brutalnie weryfikuje nasze zamiary :)
Awatar użytkownika
dela

Post autor: dela »

Super sprawa by była:D mimo że nigdy nie jeździłem na biegówkach to chciałbym się nauczyć:D tylko czy śnieg wytrzyma do niedzieli? nie jest to wcale takie pewne niestety... chociaż po sprawdzeniu prognoz jest szansa :D tylko ten śnieg taki nienajlepszej jakości... tak mi sie wydaje... jakby nie dało rady to zawsze można iść na łyżwy :D :D
pozdrawiam :D
"...pod górę tam gdzie wieje wiatr
Niech prowadzą moje marzenia"
Aga

Post autor: Aga »

Hej, nie mam co prawda czasu w weekend na długie brykanie na biegówkach, ale co powiecie na to, żebym złapała Was gdzieś w lesie z termosem ciepłej herbatki ;-) ? W końcu jak już szalejcie pod moim domem to aż głupio się nie przywitać...
Azymucik
Gość

Post autor: Gość »

dela pisze:czy śnieg wytrzyma do niedzieli? nie jest to wcale takie pewne niestety... chociaż po sprawdzeniu prognoz jest szansa :D
Może się uda. Do konca tygodnia ma być w dzień ok. zera, w nocy mróz, jest szansa, że w czwartek i piątek dosypie trochę śniegu. Warto spróbować, bo w przyszłym tygodniu może nadejść odwilż.
Awatar użytkownika
ccrc

Post autor: ccrc »

Szczęśliwie odwilż dotyczyć będzie zapewne głównie nizin, więc następne nartki już w górach ;-)
Paveł

Póki co aura jest wyśmienita- okolice 0 w dzień i mróż w nocy oznacza szybki, nielepiący się śnieg, i takie mam aktualności śniegowe z wtorku. Byle go tylko go nie ubyło za bardzo.

Aga- biegówki nie są takie trudne, a skoro masz Powsin pod domem- aż grzech nie wypożyczyć sprzętu choćby raz i nie spróbować, to kosztuje mniej niż jedno piwo! ale na herbatkę oczywiście reflektujemy :)
Aga

Post autor: Aga »

Halo, nie zapominaj, że w Jamnej jednak raz narty uruchomiliśmy! Wolę robić za zaplecze techniczne w obliczu przedsesyjnej-rzeźni-na-uczelni. Będę Was łapać :-)
Azymucik
wex

Post autor: wex »

Wszystko wskazuje na to że i ja mogę zapowiedzieć swoją obecność, i to z siostrą i bratem :mrgreen:
Paveł

UWAGA!!!
osoby nie posiadające własnego sprzętu proszone są o przyjście 10 minut wcześniej- dobór zajmuje trochę czasu, a i warto być wcześniej, bo wtedy wybór jest większy.

Dla wszelakich podróżnych: najwygodniej jest dojechać autobusem 519- odjazd z
Centrum o 9:14,
Metra Politechnika o 9:18

późniejszy kurs jest za późno
ODPOWIEDZ