Kursówka 27/28 XI

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
cezar_1

Re: Kursówka 27/28 XI

Post autor: cezar_1 »

Powinnaś była dostać e-maila z informacjami. Zgłoś się do Ewy Janczarek jeśli nie masz go na skrzynce.
Awatar użytkownika
AdaM

Post autor: AdaM »

Hmm, co ciekawe, nie ma Cie na liscie, takze pewnie jakiś chochlik się mógł wkraść. Dogadaj się z Ewą zatem, ale pewnie będziesz w drugiej grupie, bo tu po redukcji mamy 9 osób, a w pierwszej 11 jak patrze.
Meandor
olowianka

Post autor: olowianka »

Z tego, co widziałam, to jesteś w 1 grupie :) no chyba, że źle widziałam :)
nazwa

Post autor: nazwa »

gosia bartnicka pisze:Przepraszam ale w takim razie jestem słabo zorientowana, do której w takim razie grupy należe?był jakiś podział w ogóle?bo przydałoby sie w sumie wiedziec ;-)
Gosiu, jesteś w pierwszej grupie i na liście jesteś zaznaczona jako osoba odpowiedzialna za apteczkę. Powinnaś była dostać maila, bo na liście adresowej jest ten sam mail, z którego sama nam wysyłałaś informację o kursówce z 11 listopada
Awatar użytkownika
AdaM

Post autor: AdaM »

AAAA, FAKT, ślepne momentami :P
Meandor
Awatar użytkownika
Sylwia

Post autor: Sylwia »

a slyszalam,ze podobno Cie w Katowicach naprawili ;p
Awatar użytkownika
moscikowa

Post autor: moscikowa »

Uwaga ludzie z grupy drugiej,
za których dojazd jestem odpowiedzialna :

przypomniam, ze na jutro przynosimy 69zł na bilety :-)

( jesli ktos nie sprawdzal maila ).

Pozdrawiam!
See, I can not be forsaken
because I'm not the only one.
Prodgy

Post autor: Prodgy »

Czołem, zamieszczam jadłospis dla grupy II

Olga Nowaczyńska, 1 chleb, 5 sosów w proszku, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk)
2. Joanna Lasota - 2X pasztet, 1 chleb, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł)
3. Karolina Mojeścik - ser żółty (20plasterów), 1 chleb, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł)
4. Witold Żebrowski - ser żółty (20plasterów), 1 chleb, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk)
5. Michał Kaźmierowski – ketchup (najtańszy, najmniejszy 300g), 1 plusz, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł)
6. Maja Stelmach - 2xpasztet, 1 chleb, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk)
7. Adam Luchciński – kabanosy (mała paczka po 6 sztuk), przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, bazylia), 2X pasztet, 1 plusz
8. Paweł Luchciński – 1kg kiełbasy, herbata 50 torebeczek, paprykarz i konserwa
9. Sylwia Kowalska - 8X serek topiony, 1 chleb, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł)
10. Przewodnik – 1kg kiełbasy, , o,5 kg kiełbasy krakowskiej na kanapki

+ to co każdy powinien mieć ze sobą::
kanapki dla siebie na śniadanie
2 tabliczki czekolady
półtora litra wody w butelce
1 torebka białego ryżu
1-2 zupek chińskich( nieobowiązkowe, dla chętnych)
olowianka

Jadłospis dla grupy 1!!!!!!

1. Cezary Bartosiak - ryż(torebka 100g), 2 sosy czerwone(takie w torebkach do rozrobienia), herbata owocowa 2 razy po 20 torebek, sól, cukier
2. Monika Stasieło - ryż(torebka 100g), 2 sosy czerwone(w torebkach do rozrobienia), herbata czarna 40 torebek, warzywa suszone- 1 paczka
3. Rafał Olszewski-ryż(torebka 100g), 2 sosy czerwone(w torebkach do rozrobienia), 1 feta, przyprawy (zioła prowansalskie, pieprz, słodka papryka, oregano)
4. Magdalena Rokicka - ryż(torebka 100g), kukurydza(puszka), 2 razy pasztet( w lekkich opakowaniach ok. 350g), ser żółty (ok 400g, najlepiej pokrojonego już na plasterki)
5. Maciej Warchałowski-ryż(torebka 100g), kukurydza(puszka), 2 razy serek do smarowania,1 feta, 1 papryka,
6. Monika Ołów - ryż(torebka 100g), chleb biały krojony (ok.500g),dżem,1 feta, 2 razy pasztet( w lekkich opakowaniach ok. 350g), 1 ogórek
7.Tomasz Bronisz-ryż(torebka 100g),0,6 kg kiełbasy do obiadu (dobrej), kukurydza(puszka), 2 razy serek topiony do smarowania
8. Gosia Bartnicka - ryż(torebka 100g), chleb biały krojony (ok.500g), 0.6 kg kiełbasy do obiadu (dobrej), 1 papryka
9. Marysia Biardzka - ryż(torebka 100g), chleb biały krojony (ok.500g), wędlina krojona na kanapki pakowana hermetycznie, 1 ogórek
10 Tomasz Wolszczak - ryż(torebka 100g), chleb biały krojony (ok.500g), wędlina krojona na kanapki pakowana hermetycznie, 1 papryka
11 Ewa Janczarek-ryż(torebka 100g), chleb biały krojony (ok.500g),2 razy pasztet( w lekkich opakowaniach ok. 350g), ketchup, 1 feta, herbata czarna 20 torebek

UWAGA!!! Osoby z listy z numerami nieparzystymi zabierają dodatkowo bakalie//owoce suszone w ilości ok 200g, a osoby z listy z numerami parzystymi zabierają kabanosy- ok. 200g!!!!

Pozostałe produkty:
-zabieramy ze sobą kanapki (na podróż+ KONIECZNIE!!! dodatkowe na śniadanie w sobotę!!!)
-woda- obowiązkowo!! 1.5 do 3 litrów, w zależności od potrzeb; dodatkowo można wziąć małą butelkę (0.5l) na uzupełnianie pragnienia na bieżąco
- czekolady (myślę, że 1 wystarczy)
-batony (wg uznania)
- zupka chińska // gorący kubek
- kisiel
- kawa(jeśli ktoś potrzebuje)
- tabletki musujące, aby "spienić wodę"

Jeszcze jeśli chodzi o ryż, to jak ktoś uważa, że tyle jest za mało// ma większe potrzeby, może wziąć więcej :), no i termosy. Ale to już na spotkaniu 5 osób(chyba) powiedziało, że weźmie.

Na liście nie ma Kasi, która na początku była w grupie 1 ale jest już w 2, tak?
Awatar użytkownika
Wojtek

Post autor: Wojtek »

Prodgy pisze:Czołem, zamieszczam jadłospis dla grupy II
Jutro policze i skomentuje, ale na raze mam jedna ZASADNICZA watpliwosc: wydaje mi sie, ze jedzie nas 11 osob, nie 10. Na pewno kompletna lista do ubezpieczenia liczyla 22 osoby, czyli 2x11. Kogo pominieto? Domniemywam, ze ten "przewodnik" to ja.

W.
Ostatnio zmieniony 2010-11-25, 01:08 przez Wojtek, łącznie zmieniany 1 raz.
olowianka

Brakuje Kasi Lipińskiej!!!! Była w 1gr, nawet uwzględniliśmy ją przy układaniu jadłospisu. Jednak dziś na spotkaniu przeszła do 2grupy(ktoś zrezygnował z wyjazdu, a byl w gr 2, więc kotos z 1 musiał przejść- padło na Kasię)i wykreśliłam ją z listy "produktowej' ;P
Prodgy

Post autor: Prodgy »

Wycofał się Michał Górski, choć figuruję on na liści mailingowej
Awatar użytkownika
Kachna

Post autor: Kachna »

To co mam zabrać? W piątek nie będę miała czasu zrobić zakupów, dlatego proszę o możliwie szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
Kachna

Post autor: Kachna »

Czytam ten nasz jadłospis, i się tak zastanawiam, co to znaczy mała paczka kabanosów?? Ile to gramów? Dlaczego do naszego obiadku nie ma żadnych warzyw? I do kanapek też? Po co nam aż 2 kg kiełbasy? Na mojej poprzedniej kursówce było 1,2 kg i w zupełności wystarczyło na podobną liczbę osób.
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
moscikowa

Post autor: moscikowa »

UWAGA, INFORMACJE PRZEWOZOWE :-)

1. DO

Spotykamy się 23.30 na dworcu PKP Warszawa Wschodnia i jedziemy bezposrednio na miejsce :-)
Miejsce spotkania, to przestrzeń / przejście między peronami ;)

2. Z

Z powrotem natomiast łapiemy pociąg i jak się uda, to będziemy w Warszawie centralnej o 03:39 ;)

:-)
See, I can not be forsaken
because I'm not the only one.
ODPOWIEDZ