Kursówka 27/28 XI
Re: Kursówka 27/28 XI
KOREKTA JADŁOSPISU DLA 2 GRUPY, WERSJA AKTUALNA:
1. Olga Nowaczyńska, 1 chleb krojony, 5 sosów mysliwskich w proszku, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk)
2. Joanna Lasota - ser żółty (20plasterów), 1 chleb krojony, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł),
3. Karolina Mojeścik - 2x pasztet drobiowy, 1 chleb krojony, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł), kukurydza 300g
4. Witold Żebrowski - ser żółty (20plasterów), 1 chleb krojony, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk), czerwona fasola 300g
5. Michał Kaźmierowski – ketchup (najtańszy, najmniejszy 300g), 1 plusz, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł), czerwona fasola 300g
6. Maja Stelmach - 2x pasztet drobiowy, 1 chleb krojony, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk)
7. Adam Luchciński – przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, bazylia), 2X pasztet drobiowy, 1 plusz, konserwa, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk)
8. Paweł Luchciński – 1kg kiełbasy do obiadu, herbata 50 torebeczek,
9. Sylwia Kowalska - paprykarz, 1 chleb krojony, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł), dzem plastikowej butelce okolo 300g na kanapki
10. Kasia Lipińska - 8x serek topiony, kukurydza 300g, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł)
11. Przewodnik Wojtek – 0,5kg kiełbasy do obiadu, o,5 kg kiełbasy krakowskiej na kanapki
+ to co każdy powinien mieć ze sobą:
- kanapki dla siebie na śniadanie
- 2 tabliczki czekolady
- półtora litra wody w butelce
- Termos z herbatą
- 1 torebka białego ryżu
- 1-2 zupek chińskich( nieobowiązkowe, dla chętnych)
- cukier każdy we własnym zakresie
Uwagi:
- ilości fasoli i kukurydzy orientacyjne, jak bedzie pakowana po 250-350g to nie bedzie tragedii.
1. Olga Nowaczyńska, 1 chleb krojony, 5 sosów mysliwskich w proszku, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk)
2. Joanna Lasota - ser żółty (20plasterów), 1 chleb krojony, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł),
3. Karolina Mojeścik - 2x pasztet drobiowy, 1 chleb krojony, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł), kukurydza 300g
4. Witold Żebrowski - ser żółty (20plasterów), 1 chleb krojony, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk), czerwona fasola 300g
5. Michał Kaźmierowski – ketchup (najtańszy, najmniejszy 300g), 1 plusz, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł), czerwona fasola 300g
6. Maja Stelmach - 2x pasztet drobiowy, 1 chleb krojony, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk)
7. Adam Luchciński – przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, bazylia), 2X pasztet drobiowy, 1 plusz, konserwa, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk)
8. Paweł Luchciński – 1kg kiełbasy do obiadu, herbata 50 torebeczek,
9. Sylwia Kowalska - paprykarz, 1 chleb krojony, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł), dzem plastikowej butelce okolo 300g na kanapki
10. Kasia Lipińska - 8x serek topiony, kukurydza 300g, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł)
11. Przewodnik Wojtek – 0,5kg kiełbasy do obiadu, o,5 kg kiełbasy krakowskiej na kanapki
+ to co każdy powinien mieć ze sobą:
- kanapki dla siebie na śniadanie
- 2 tabliczki czekolady
- półtora litra wody w butelce
- Termos z herbatą
- 1 torebka białego ryżu
- 1-2 zupek chińskich( nieobowiązkowe, dla chętnych)
- cukier każdy we własnym zakresie
Uwagi:
- ilości fasoli i kukurydzy orientacyjne, jak bedzie pakowana po 250-350g to nie bedzie tragedii.
Ostatnio zmieniony 2010-11-25, 13:33 przez AdaM, łącznie zmieniany 6 razy.
Meandor
-
Ktoś ma kontakt z Pawłem Luchcińskim? Nie mam jeszcze jego peselu i nie mam jak go ubezpieczyć. Adam, Ty na pewno masz z nim kontakt. Uderz do niego i napisz na forum, bo dzisiaj to muszę załatwić.
1. Obiad bedzie tylko jeden, wiec zabranie 2kg miesa obiadowego (kielbasy) na 10-11 osob jest przesada.
2. Jakie sosy? Moze warto sprecyzowac, bo kielbasa w pomidorach bywa zwykle mniej smaczna od kielbasy w... innym sosie.
3. Caly czas nie widze instrukcji jedzeniowych dla Kasi.
4. Wczoraj juz mowilem, ale powtorze: cukier kazdy bierze na wlasna reke, jesli chce. Byle nie za duzo
.
W.
2. Jakie sosy? Moze warto sprecyzowac, bo kielbasa w pomidorach bywa zwykle mniej smaczna od kielbasy w... innym sosie.
3. Caly czas nie widze instrukcji jedzeniowych dla Kasi.
4. Wczoraj juz mowilem, ale powtorze: cukier kazdy bierze na wlasna reke, jesli chce. Byle nie za duzo

W.
Dzieki za szybka reakcje.
Prosze jeszcze o zabranie - poza mapa, kompasem, latarka, zapalkami, cieplym i niezbyt przemakalnym ubraniem, karimata, spiworem, menazka, solidnymi butami (zeby mi nikt nie probowal jechac w adidaskach
) itd. itp. - czegos do pisania, niekoniecznie olowka.
W.
Prosze jeszcze o zabranie - poza mapa, kompasem, latarka, zapalkami, cieplym i niezbyt przemakalnym ubraniem, karimata, spiworem, menazka, solidnymi butami (zeby mi nikt nie probowal jechac w adidaskach

W.
UWAGA UWAGA!!
Przypominam, że będziemy się na miejscu poruszać busami ( wracając ).
Proszę zabrać ze sobą 20zł z przeznaczeniem na transport.
Zwłaszcza grupa II, bo busami grupy się komunikują najpewniej oddzielnie w związku z czym proszę o uwagę zwłaszcza grupę II
Grupa pierwsza jednak tez bedzie pewnie jakos musiala wracac, wiec nie zaszkodzi miec

Przypominam, że będziemy się na miejscu poruszać busami ( wracając ).
Proszę zabrać ze sobą 20zł z przeznaczeniem na transport.
Zwłaszcza grupa II, bo busami grupy się komunikują najpewniej oddzielnie w związku z czym proszę o uwagę zwłaszcza grupę II

Grupa pierwsza jednak tez bedzie pewnie jakos musiala wracac, wiec nie zaszkodzi miec

See, I can not be forsaken
because I'm not the only one.
because I'm not the only one.
Zwlaszcza ze planujemy wspolny nocleg i - przynajmniej czesciowo - wspolny drugi dzien.moscikowa pisze:Grupa pierwsza jednak tez bedzie pewnie jakos musiala wracac, wiec nie zaszkodzi miec
W.
Ja Przypominam wszystkim, którzy zadeklarowali namiot, żeby go wzięli. Oto lista osób, które deklarowały (w nawiasach ilu osobowy jest namiot):
(2)Maja
(3)Czarek
(3)Ewa
(3)Wojtek
(2)Tomasz
(2)Sylwia
(3)Kazik
(4)Kazik
Suma miejsc = 22. Więc wszystkie namioty MUSZĄ pojechać!
(2)Maja
(3)Czarek
(3)Ewa
(3)Wojtek
(2)Tomasz
(2)Sylwia
(3)Kazik
(4)Kazik
Suma miejsc = 22. Więc wszystkie namioty MUSZĄ pojechać!
cześć
tak tylko dla formalności
grupa 1
WSPÓLNY SPRZĘT
jak wyżej kolega nadmienił(dziękuje) namioty
zabieramy apteczke sprzętową
prawdopodobnie 2 wiadra(zobaczymy na stacji)oby z pokrywkami
siekiere
zabiore torbre z ikei i gąbke
prosze pamiętajcie o świeczkach i zabezpieczonych zapałkach
no i oczywiście licze że będą noże
pozdrawiam
PS:jak ktoś ma rękawice-takie do robót to weżcie
tak tylko dla formalności
grupa 1
WSPÓLNY SPRZĘT
jak wyżej kolega nadmienił(dziękuje) namioty
zabieramy apteczke sprzętową
prawdopodobnie 2 wiadra(zobaczymy na stacji)oby z pokrywkami
siekiere
zabiore torbre z ikei i gąbke
prosze pamiętajcie o świeczkach i zabezpieczonych zapałkach
no i oczywiście licze że będą noże
pozdrawiam
PS:jak ktoś ma rękawice-takie do robót to weżcie
Witam, kto był na tej kursówce odpowiedzialny za sprzęt ?
Grupa 1 i 2ga ?
Grupa 1 i 2ga ?
Meandor
Karolino,
Mam wrazenie, ze moglem pominac te kwestie jako mniej wazna od biezacego omawiania prowadzen, dlatego napisze to wprost tutaj: naprawde wielkie, wielkie brawa za ogarniecie kwestii dojazdu na kursowke. To byla swietna robota.
W.
Mam wrazenie, ze moglem pominac te kwestie jako mniej wazna od biezacego omawiania prowadzen, dlatego napisze to wprost tutaj: naprawde wielkie, wielkie brawa za ogarniecie kwestii dojazdu na kursowke. To byla swietna robota.
W.
o Wojtek, jak jesteś to byś wrzucił może tu odpowiedź na moje pytanie o sprzęt, bo pewnie nią dysponujesz 

Meandor
Niezupelnie - poniewaz nie od poczatku uczestniczylem w przygotowaniach do kursowki i nie bylem na pierwszym spotkaniu. Wiem tylko tyle, ze namioty zbieral i liczyl (w naszej grupie) Michal/Kazik. Co pewnie niewiele ci pomoglo.
Zalozylem olsobny watek, ale napisze jeszcze tutaj: bardzo prosze do srody nie przynosic do siedziby ZADNEGO klubowego sprzetu. Musimy tam zrobic porzadek, a na razie jest graciarnia.
W.
Zalozylem olsobny watek, ale napisze jeszcze tutaj: bardzo prosze do srody nie przynosic do siedziby ZADNEGO klubowego sprzetu. Musimy tam zrobic porzadek, a na razie jest graciarnia.
W.
To Kazik, jak możesz to tak na środę weź jeżeli masz apteczkę sprzętową i gdzieś tam wymienione rękawice ewentualnie jak masz to i garnek, a jak nie to wskaż chętnych 

Meandor
-
Adam u nas za sprzęt była odpowiedzialna Magda. A teraz (4-5) będe odpowiedzialna ja. Acha jade w grupie Pawła. Jesli mnie pamiec nie myli Ty w takim razie musisz być w grupie drugiej.W związku z powyższym także prosze osoby, które miały wszystkie te sprzętowe rzeczy o przyniesienie ich w srode na wykład, co by się rozdzielić przed piątkiem. Bo jeśli dobrze rozumiem, to mamy łaćznie zabrać 4 wiadra( jak ost.?)a ile jest w ogóle dostepnych siekier?Mamy zabrac 1, czy 2?
Adam czekam w takim razie na współprace:)
Adam czekam w takim razie na współprace:)