Kursówka 27/28 XI

Prawdopodobnie nie ma tematu, którego nie da się tutaj poruszyć.
Awatar użytkownika
AdaM

Re: Kursówka 27/28 XI

Post autor: AdaM »

KOREKTA JADŁOSPISU DLA 2 GRUPY, WERSJA AKTUALNA:

1. Olga Nowaczyńska, 1 chleb krojony, 5 sosów mysliwskich w proszku, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk)
2. Joanna Lasota - ser żółty (20plasterów), 1 chleb krojony, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł),
3. Karolina Mojeścik - 2x pasztet drobiowy, 1 chleb krojony, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł), kukurydza 300g
4. Witold Żebrowski - ser żółty (20plasterów), 1 chleb krojony, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk), czerwona fasola 300g
5. Michał Kaźmierowski – ketchup (najtańszy, najmniejszy 300g), 1 plusz, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł), czerwona fasola 300g
6. Maja Stelmach - 2x pasztet drobiowy, 1 chleb krojony, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk)
7. Adam Luchciński – przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, bazylia), 2X pasztet drobiowy, 1 plusz, konserwa, kabanosy (mała paczka po 6 sztuk)
8. Paweł Luchciński – 1kg kiełbasy do obiadu, herbata 50 torebeczek,
9. Sylwia Kowalska - paprykarz, 1 chleb krojony, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł), dzem plastikowej butelce okolo 300g na kanapki
10. Kasia Lipińska - 8x serek topiony, kukurydza 300g, różnego rodzaju słodkości wedle uznania do podziału grupowego (6-7zł)
11. Przewodnik Wojtek – 0,5kg kiełbasy do obiadu, o,5 kg kiełbasy krakowskiej na kanapki

+ to co każdy powinien mieć ze sobą:

- kanapki dla siebie na śniadanie
- 2 tabliczki czekolady
- półtora litra wody w butelce
- Termos z herbatą
- 1 torebka białego ryżu
- 1-2 zupek chińskich( nieobowiązkowe, dla chętnych)
- cukier każdy we własnym zakresie

Uwagi:
- ilości fasoli i kukurydzy orientacyjne, jak bedzie pakowana po 250-350g to nie bedzie tragedii.
Ostatnio zmieniony 2010-11-25, 13:33 przez AdaM, łącznie zmieniany 6 razy.
Meandor
WujekAlbert

Post autor: WujekAlbert »

Ktoś ma kontakt z Pawłem Luchcińskim? Nie mam jeszcze jego peselu i nie mam jak go ubezpieczyć. Adam, Ty na pewno masz z nim kontakt. Uderz do niego i napisz na forum, bo dzisiaj to muszę załatwić.
Awatar użytkownika
Wojtek

Post autor: Wojtek »

1. Obiad bedzie tylko jeden, wiec zabranie 2kg miesa obiadowego (kielbasy) na 10-11 osob jest przesada.
2. Jakie sosy? Moze warto sprecyzowac, bo kielbasa w pomidorach bywa zwykle mniej smaczna od kielbasy w... innym sosie.
3. Caly czas nie widze instrukcji jedzeniowych dla Kasi.
4. Wczoraj juz mowilem, ale powtorze: cukier kazdy bierze na wlasna reke, jesli chce. Byle nie za duzo ;-).

W.
Awatar użytkownika
AdaM

oki poprawione ;]
Meandor
Awatar użytkownika
Wojtek

Dzieki za szybka reakcje.

Prosze jeszcze o zabranie - poza mapa, kompasem, latarka, zapalkami, cieplym i niezbyt przemakalnym ubraniem, karimata, spiworem, menazka, solidnymi butami (zeby mi nikt nie probowal jechac w adidaskach ;-)) itd. itp. - czegos do pisania, niekoniecznie olowka.

W.
Awatar użytkownika
moscikowa

Post autor: moscikowa »

UWAGA UWAGA!!

Przypominam, że będziemy się na miejscu poruszać busami ( wracając ).

Proszę zabrać ze sobą 20zł z przeznaczeniem na transport.

Zwłaszcza grupa II, bo busami grupy się komunikują najpewniej oddzielnie w związku z czym proszę o uwagę zwłaszcza grupę II ;)

Grupa pierwsza jednak tez bedzie pewnie jakos musiala wracac, wiec nie zaszkodzi miec ;-)

:-)
See, I can not be forsaken
because I'm not the only one.
Awatar użytkownika
Wojtek

moscikowa pisze:Grupa pierwsza jednak tez bedzie pewnie jakos musiala wracac, wiec nie zaszkodzi miec ;-)
Zwlaszcza ze planujemy wspolny nocleg i - przynajmniej czesciowo - wspolny drugi dzien.

W.
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

Ja Przypominam wszystkim, którzy zadeklarowali namiot, żeby go wzięli. Oto lista osób, które deklarowały (w nawiasach ilu osobowy jest namiot):
(2)Maja
(3)Czarek
(3)Ewa
(3)Wojtek
(2)Tomasz
(2)Sylwia
(3)Kazik
(4)Kazik
Suma miejsc = 22. Więc wszystkie namioty MUSZĄ pojechać!
meg.

Post autor: meg. »

cześć
tak tylko dla formalności
grupa 1
WSPÓLNY SPRZĘT
jak wyżej kolega nadmienił(dziękuje) namioty
zabieramy apteczke sprzętową
prawdopodobnie 2 wiadra(zobaczymy na stacji)oby z pokrywkami
siekiere
zabiore torbre z ikei i gąbke
prosze pamiętajcie o świeczkach i zabezpieczonych zapałkach
no i oczywiście licze że będą noże
pozdrawiam
PS:jak ktoś ma rękawice-takie do robót to weżcie
Awatar użytkownika
AdaM

Witam, kto był na tej kursówce odpowiedzialny za sprzęt ?
Grupa 1 i 2ga ?
Meandor
Awatar użytkownika
Wojtek

Karolino,

Mam wrazenie, ze moglem pominac te kwestie jako mniej wazna od biezacego omawiania prowadzen, dlatego napisze to wprost tutaj: naprawde wielkie, wielkie brawa za ogarniecie kwestii dojazdu na kursowke. To byla swietna robota.

W.
Awatar użytkownika
AdaM

o Wojtek, jak jesteś to byś wrzucił może tu odpowiedź na moje pytanie o sprzęt, bo pewnie nią dysponujesz :)
Meandor
Awatar użytkownika
Wojtek

Niezupelnie - poniewaz nie od poczatku uczestniczylem w przygotowaniach do kursowki i nie bylem na pierwszym spotkaniu. Wiem tylko tyle, ze namioty zbieral i liczyl (w naszej grupie) Michal/Kazik. Co pewnie niewiele ci pomoglo.

Zalozylem olsobny watek, ale napisze jeszcze tutaj: bardzo prosze do srody nie przynosic do siedziby ZADNEGO klubowego sprzetu. Musimy tam zrobic porzadek, a na razie jest graciarnia.

W.
Awatar użytkownika
AdaM

To Kazik, jak możesz to tak na środę weź jeżeli masz apteczkę sprzętową i gdzieś tam wymienione rękawice ewentualnie jak masz to i garnek, a jak nie to wskaż chętnych :)
Meandor
gosia bartnicka

Post autor: gosia bartnicka »

Adam u nas za sprzęt była odpowiedzialna Magda. A teraz (4-5) będe odpowiedzialna ja. Acha jade w grupie Pawła. Jesli mnie pamiec nie myli Ty w takim razie musisz być w grupie drugiej.W związku z powyższym także prosze osoby, które miały wszystkie te sprzętowe rzeczy o przyniesienie ich w srode na wykład, co by się rozdzielić przed piątkiem. Bo jeśli dobrze rozumiem, to mamy łaćznie zabrać 4 wiadra( jak ost.?)a ile jest w ogóle dostepnych siekier?Mamy zabrac 1, czy 2?
Adam czekam w takim razie na współprace:)
ODPOWIEDZ